spot_img

Doi ani de la prima infecție cu COVID-19 CONFIRMATĂ la Câmpia Turzii

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Doctorul, Lehel Csergo, care preț de doi ani s-a aflat în prima linie a luptei cu maladia COVID-19 a povestit, aseară, „peripețiile” primului caz COVID-19 confirmat la Câmpia Turzii.

„În urmă cu 2 ani era diagnosticat primul pacient cu Covid-19 la Câmpia Turzii. Diagnosticul a fost pus corect de către Dr. Maria Scutariu pe baza simptomatologiei. Doar că medicul infecționist din Cluj nu a fost de acord cu diagnosticul – nu corespundea definiției de caz- pacientul nu a călătorit în străinătate, nici nu a fost in contact cu cineva confirmat cu această boală.

Așa că a fost retrimis la Câmpia Turzii fără să fie testat. La fel s-a întâmplat și la spitalul din Turda si Huedin – unde au și apărut primele îmbolnăviri în cadrul personalului medical. La Câmpia Turzii nu s-a îmbolnăvit nimeni.

Pacientul retrimis din Cluj a fost menținut in izolator, iar a doua zi prin insistența directorului medical de la acea vreme – Dr. Lavinia Nistor- a fost retrimis la Cluj. Unde a și fost confirmată infectarea cu SARS-CoV-2. La scurt timp de la această întâmplare guvernul a modificat “definiția de caz””, a povestit medicul internist.

Peste 4500 de cetățeni ai Municipiului Câmpia Turzii au fost infectați cu COVID-19 în cei doi ani de pandemie. Dintre aceștia, peste 100 au murit.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

Marș dedicat copiilor și tinerilor cu dizabilități din Municipiul Câmpia Turzii

Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Centrul de Zi „CARINE”, serviciu social specializat din cadrul Direcției de Asistență Socială, organizează în parteriat cu Asociația PRO...
%d bloggers like this: