16 C
Turda
Saturday, August 13, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIDOCUMENT: Minerii care au ucis, bătut și schingiuit în 15 iunie 1990...

DOCUMENT: Minerii care au ucis, bătut și schingiuit în 15 iunie 1990 au fost hrăniți și îmbrăcați de ARMATĂ

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Este o zi tristă pentru cea mai de încredere instituție a României, Armata. Asta deoarece pressone.ro a publicat un document declasificat, din care reiese că minerii veniți în București, să „restabilească ordinea” au fost hrăniți și îmbrăcați DE ARMATĂ.

„Este vorba despre o adresă trimisă în 18 iunie 1990 prin care comandantul Serviciilor Armatei, general-maior Ioniță Botoș, îi solicită prim-adjunctului ministrului Apărării Naționale, generalul Vasile Ionel, să aprobe darea la scădere a unor cantități de alimente și obiecte de igienă oferite civililor care “au participat la restabilirea ordinei și liniștei în capitala țării” între 14 și 17 iunie 1990.

Potrivit adresei, în perioada menționată, MApN a asigurat, din fonduri publice, hrana minerilor veniți din Valea Jiului să “curețe” Piața Universității: aceștia au primit conserve de carne, cârnaţi, slănină, unt, ouă, biscuiţi și alte alimente.

În plus, MApN le-a distribuit sute de perechi de salopete, bocanci, chiloţi şi ciorapi, precum și produse de igienă personală. Cheltuielile Ministerului s-au ridicat la valoarea totală de 866.000 de lei.”, scrie pressone.ro

În mineriada din 15-16 iunie 1990 au fost uciși 7 oameni, dar Asociația Victimelor Mineriadelor susține că ar fi fost vorba despre 188 de morți, iar cimitirele Străulești 1 și 2  sunt martorele realității din acele zile triste pentru poporul român.

Faptul că Ministerul Apărării a avut o implicație majoră în acele evenimente aduce o umbră de negură grea peste imaginea aproape infailibilă pe care Armata Română și-a creat-o de la Revoluție încoace.

Totuși, nu trebuie să uităm că, până în 22 decembrie 1989, oamenii au murit sub gloanțele ARMATEI.

surse info: pressone.ro

surse foto: pressone.ro

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: