22.4 C
Turda
Wednesday, August 10, 2022
spot_img
HomeCluj NewsDirectorul DSP Cluj face apel către cetățeni: TESTAȚI-VĂ LA MEDICII DE FAMILIE!

Directorul DSP Cluj face apel către cetățeni: TESTAȚI-VĂ LA MEDICII DE FAMILIE!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În cadrul Colegiului Prefectural, desfășurat astăzi, 29.07.2022 și condus de prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, a fost discutat stadiul unor proiecte în desfășurare:

Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și promovarea Exportului în Cluj-Napoca a prezentat situația programelor cu finanțare nerambursabilă ale exercițiului financiar 2022-2027. Printre programele care vor avea deschise apeluri de proiecte în perioada următoare, destinate întreprinderilor mici și mijlocii, se numără: stadiul plăților pe măsurile post-covid, programul Start-Up Nation, programul pentru servicii și comerț, programul pentru microindustrializare, programul „Women in Tech”.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a prezentat date și informații cu privire la prevenirea și combaterea excluziunii sociale, în special în comunitățile rurale din județul Cluj, expuse riscului de sărăcie, în rândul minorilor care nu frecventează nici o formă de învățământ general obligatoriu-măsuri și acțiuni ale instituțiilor statului în vederea stopării/diminuării abandonului școlar. ISJ Cluj este în permanență în contact cu directorii unităților de învățământ cu reprezentanții administrațiilor locale și aplică soluții pentru combaterea abandonului școlar.

În încheiere, la secțiunea „Diverse”, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, domnul Dr. Mihai Moisescu-Goia a transmis o informare cu privire la evoluția situației pandemice, cât și recomandări pentru prevenirea și combaterea infecțiilor COVID-19.

„Domnul director a facut o informare către membrii Colegiului cu privire la situatia COVID-19 la nivelul judetului, cu recomandarea măsurilor cunoscute de protecție si adresarea către medicul de familie pentru testare și consult dacă apar simptome specifice”, dezvăluie doamna prefect, Irina Munteanu.

Apelul directorului DSP Cluj vine în condițiile în care, pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19, serviciile de ambulanță sunt PARALIZATE din cauza mulțimii de apeluri la 112, pentru testare COVID-19.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: