spot_img
spot_img

Directoarea Salinei Turda, Simona Maria Baciu, ia atitudine vis-a-vis de articolele denigratoare la care este supusă

spot_img

După un lung șir de articole denigratoare, publicate de jurnalistul, Horea Hudrea, a venit momentul ca directorul Salinei Turda, Maria Simona Baciu, să ia atitudine, să-și apere imaginea și să spună lucrurilor pe nume.

Așa se face că directorul salinei a publicat, pe rețelele de socializare, o replică la adresa celor scrise de jurnalistul, Horea Hudrea.

„Dragii mei,
se poate ca unii dintre voi sa fi citit zilele acestea un articol aparut pe site-ul infoaries cu un titlu”senzational” .
E doar minciuna si manipulare cu scopul de a denigra. Chiar daca, pana acum am refuzat sa ma cobor la nivelul celor care ma ataca in mod josnic, de data asta s-a ajuns prea departe.
Despre ce e vorba, in realitate:

Societatea Salina Turda SA a fost partener în cadrul proiectului cu finanțare europeană POSDRU/165/6.2/S/14329 din 15.04.2014 (proiectul Workcall).

Salina Turda nu refuză să facă publice unele date din contractul de finanțare europeană, ci este obligată, conform contractului de finanțare europeană ”să păstreze confidențialitatea documentelor, materialelor, datelor și informațiilor în legătură cu proiectul”, conform punctului de vedere al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU). Nerespectarea obligației de confidențialitate poate duce la plata unor daune interese, situație pe care nu mi-o doresc.

Orice persoană interesată de detalii privind acest proiect, poate face solicitarea de furnizare a informațiilor direct către OIR POSDRU, care este autoritate în domeniu și parte contractantă, pentru a nu pune Salina Turda SA într-o situație delicată, prin faptul că nu poate furniza informații, decât cu riscul ca ulterior să fie pasibilă de plata unor daune interese,
risc pe care nu doresc să mi-l asum, pentru că ar fi în detrimentul societatii.

Cu privire la legalitatea activitatilor derulate: proiectul a fost verificat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi la inceputul anului 2015. Echipa de verificare a procedat la studierea dosarului de contractare a proiectului precum si a documententelor tehnice si financiare depuse de Beneficiar si Parteneri. Pe parcursul derularii, a avut 2 vizite de monitorizare din partea OIR BI in 15.09.2014 si 28.09.2017-02.10.2015 fara constatari. Drept urmare, nu exista suspiciuni de frauda.

Legat de articolele scrise de Horea Hudrea pe aceasta tema: nu au la baza pozitii oficiale sau acte oficiale si asumate de catre vreo institutie implicata in derularea si verificarea fondurilor europene (cu toate ca de multa vreme face investigatii pe aceasta tema). Drept urmare, este vorba de atacuri josnice si de manipulare.

Pe de altă parte, fac un apel public, deschis și sincer, către cei care încearcă să includă Salina Turda într-un joc politic absurd, prin folosirea unor informații neadevărate, trunchiate sau chiar tendențioase: vă rog să nu murdăriți imaginea Salinei Turda, imagine construită cu multă trudă, ale
cărei efecte se văd atât în plan național, cât și internațional, mai ales în această perioadă în care pregătim documentația pentru o nouă finanțare europeană, care să permită dublarea capacității vizitabile a Salinei (prin amenajarea Minei Iosif), perioadă în care orice informații negative, prin denaturare, trunchiere și tendențiozitate, pot aduce grave prejudicii intereselor și dezvoltării societății, dar și dezvoltării localității noastre.

Va multumesc.”, a postat Simona Baciu pe facebook.

RefleqtMedia condamnă public astfel de atitudini josnice și malițioase de a face mass-media.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

EXCLUSIV: Persoanele dispărute ale județului Cluj sunt ținute la secret de IPJ?

În 27 iulie 2019, RefleqtMedia a făcut o solicitare,...

Campanie de curățenie, pe străzile din Municipiul Câmpia Turzii

Echipele Companiei de Salubritate, precum și beneficiarii ajutoarelor sociale...

Statistica europeană confirmă reușita Guvernului liberal privind creșterea economică

Cifrele oficiale confirmă faptul că Guvernul PNL a luat...

Apel de donare! Este MARE nevoie de sange pentru copiii din spitalele clujene

❗❗❗𝑪𝑯𝑬𝑴𝑨𝑹𝑬 𝑳𝑨 𝑫𝑶𝑵𝑨𝑹𝑬!❗❗❗ Facem apel la donatorii vechi și noi!Este...
spot_img
spot_imgspot_img

CLUJ: Scandal terminat într-o baie de sânge între fostul soț și actualul concubin al unei femei!

În această seară, un scandal izbucnit între fostul soț și actualul concubin al unei femei, s-a terminat într-o baltă de sânge, în apropiere de...

Exclusiv: Iata ce rol are deputatul, Cristina Burciu, in PNL TURDA

Miscarile politice de la Turda au lasat loc pentru multe semne de intrebare, asa incat RefleqtMedia si-a propus ca, incet incet, sa desluseasca itele...

Upgrade interesant la Teatrul Aureliu Manea Turda

Consiliul Local Turda a aprobat, în ședința ordinară de astăzi, schimbarea denumiri Teatrului Aureliu Manea din Turda. În conformitate cu hotărârea aprobată, noul nume al...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: