spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

Directoarea Salinei Turda, Simona Maria Baciu, ia atitudine vis-a-vis de articolele denigratoare la care este supusă

După un lung șir de articole denigratoare, publicate de jurnalistul, Horea Hudrea, a venit momentul ca directorul Salinei Turda, Maria Simona Baciu, să ia atitudine, să-și apere imaginea și să spună lucrurilor pe nume.

Așa se face că directorul salinei a publicat, pe rețelele de socializare, o replică la adresa celor scrise de jurnalistul, Horea Hudrea.

„Dragii mei,
se poate ca unii dintre voi sa fi citit zilele acestea un articol aparut pe site-ul infoaries cu un titlu”senzational” .
E doar minciuna si manipulare cu scopul de a denigra. Chiar daca, pana acum am refuzat sa ma cobor la nivelul celor care ma ataca in mod josnic, de data asta s-a ajuns prea departe.
Despre ce e vorba, in realitate:

Societatea Salina Turda SA a fost partener în cadrul proiectului cu finanțare europeană POSDRU/165/6.2/S/14329 din 15.04.2014 (proiectul Workcall).

Salina Turda nu refuză să facă publice unele date din contractul de finanțare europeană, ci este obligată, conform contractului de finanțare europeană ”să păstreze confidențialitatea documentelor, materialelor, datelor și informațiilor în legătură cu proiectul”, conform punctului de vedere al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU). Nerespectarea obligației de confidențialitate poate duce la plata unor daune interese, situație pe care nu mi-o doresc.

Orice persoană interesată de detalii privind acest proiect, poate face solicitarea de furnizare a informațiilor direct către OIR POSDRU, care este autoritate în domeniu și parte contractantă, pentru a nu pune Salina Turda SA într-o situație delicată, prin faptul că nu poate furniza informații, decât cu riscul ca ulterior să fie pasibilă de plata unor daune interese,
risc pe care nu doresc să mi-l asum, pentru că ar fi în detrimentul societatii.

Cu privire la legalitatea activitatilor derulate: proiectul a fost verificat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi la inceputul anului 2015. Echipa de verificare a procedat la studierea dosarului de contractare a proiectului precum si a documententelor tehnice si financiare depuse de Beneficiar si Parteneri. Pe parcursul derularii, a avut 2 vizite de monitorizare din partea OIR BI in 15.09.2014 si 28.09.2017-02.10.2015 fara constatari. Drept urmare, nu exista suspiciuni de frauda.

Legat de articolele scrise de Horea Hudrea pe aceasta tema: nu au la baza pozitii oficiale sau acte oficiale si asumate de catre vreo institutie implicata in derularea si verificarea fondurilor europene (cu toate ca de multa vreme face investigatii pe aceasta tema). Drept urmare, este vorba de atacuri josnice si de manipulare.

Pe de altă parte, fac un apel public, deschis și sincer, către cei care încearcă să includă Salina Turda într-un joc politic absurd, prin folosirea unor informații neadevărate, trunchiate sau chiar tendențioase: vă rog să nu murdăriți imaginea Salinei Turda, imagine construită cu multă trudă, ale
cărei efecte se văd atât în plan național, cât și internațional, mai ales în această perioadă în care pregătim documentația pentru o nouă finanțare europeană, care să permită dublarea capacității vizitabile a Salinei (prin amenajarea Minei Iosif), perioadă în care orice informații negative, prin denaturare, trunchiere și tendențiozitate, pot aduce grave prejudicii intereselor și dezvoltării societății, dar și dezvoltării localității noastre.

Va multumesc.”, a postat Simona Baciu pe facebook.

RefleqtMedia condamnă public astfel de atitudini josnice și malițioase de a face mass-media.

spot_img
spot_img