26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeOPINIEDin nou, despre taxa de biserică

Din nou, despre taxa de biserică

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Dacă ieri v-am prezentat statele europene unde enoriașii, credincioșii sau … toată lumea plătește taxe pentru susținerea bisericilor, astăzi vă prezentăm poveștile din spatele acestor decizii „interesante”, dar și un caz aparte, unde Curtea Supremă a decis ca nici o biserică să nu mai poată solicita taxe.

Așadar, raționamentele din spatele finanțării bisericilor din Austria a fost acela de a păstra bisericile independente de influența politicului.

Cu alte cuvinte, datorită finanțării din taxele plătite de cetățeni, bisericile nu mai aveau nevoie să se gudure pe lângă politicieni pentru pomeni și plocoane.

În Germania, Biserica Catolică a câștigat, în 2017, suma de 6 MILIARDE DE EURO, din banii veniți de la stat și de la populație.

Iar acum să ne focusăm pe cazul Statelor Unite ale Americii.

Până în anul 1947, toți cetățenii Statelor Unite puteau plăti taxe către o biserică pe care fiecare o alegea.

În acel an, Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite a declarat că NICIO ENTITATE nu poate să perceapă taxe pentru finanțarea activităților și educației religioase.

Wikipedia consideră că marea majoritate a statelor europene sunt seculare, însă România nu este trecută în acea listă, deși România nu are o religie DE STAT.

Cu toate acestea, deși nu avem o religie de stat, averea Bisericii Ortodoxe Române este estimată la aproximativ 9 MILIARDE DE DOLARI.

„Practic, suma activelor corporale (cele intangibile fiind mai greu de evaluat din motive lesne de înțeles) deținute de către BOR este undeva între 9 și 10 miliarde de dolari”, scrie activenews.ro

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: