spot_img

Digitalizarea serviciilor ANAF – o glumă proastă

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Atunci când vine vorba despre încasarea de la cetățeni, Agenția Națională de Administrare Fiscală este „șef”, trimițând notificările în mai puțin de 48 de ore după ce obligațiile fiscale devin scadente. Nu același zel îl manifestă agenția atunci când vine vorba despre SERVICIILE pe care le oferă cetățenilor.

Începând cu data de 1 martie 2022, Spațiul Privat Virtual a devenit OBLIGATORIU pentru toate persoanele fizice și juridice. Dar, ce înseamnă acest Spațiu Privat Virtual? O tentativă pur guvernamentală de a digitaliza serviciile ANAF, doar că le digitalizează ÎN STILUL GUVERNULUI ROMÂNIEI!

În primul rând, deși teoretic ar trebui să funcționeze ca o bancă, Trezoreria ne cere ceea ce nicio altă bancă nu cere – semnătură electronică. OK, după ce obții semnătura electronică și intri în SPV, observi că, spre deosebire de toate celelalte bănci, serviciile online ale ANAF sunt… degeaba. Singurul lucru pe care poți să-l depui sunt declarațiile prin care le spui celor de la Fisc câți bani trebuie să le dai.

Dacă vrei să-ți verifici soldul LA ZI, este imposibil, trebuie să aștepți extrasele din ziua precedentă. Dacă vrei să-ți transferi banii din Trezorerie către bancă este IMPOSIBIL, deoarece serviciul electronic de editare a ordinelor de plată … nu funcționează!

Imaginați-vă că în aceeași societate în care banii din bancă îi poți transfera cu telefonul mobil … cei pe care ți-i ține statul la el în „bancă” îi poți folosi doar după ce te duci, ușurel, la ghișeu, să depui Ordinele de Plată, așa … exact ca acum 10 ani.

Pe de altă parte, atât de bine funcționează Spațiul Privat Virtual al ANAF încât dacă, cumva, te deconectezi de pe el, te poți reconecta doar dacă-ți restartezi browserul.

Dacă asta este digitalizarea la statul român … nu e de mirare că multe companii aleg să părăsească țara noastră.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

România trimite la 31 mai prima cerere de plată pentru PNRR

Luni, 23 mai, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat în cadrul „Comitetului Interministerial de Coordonare...

Nicolae Ciucă și-a amintit că-i liberal! Cel mai nou pachet de măsuri, anunțat în această seară

În urmă cu aproximativ o oră, premierul României - Nicolae Ionel Ciucă - a anunțat noul pachet de...

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...
spot_img

Percheziții la Mureș – este vizată o grupare de hoți

În această dimineață, polițiștii din Mureș efectuează 11 percheziții la sediul unei firme și locuințele mai multor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale. La...
%d bloggers like this: