26.8 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIDezvăluiri - Se conturează o adevărată criză economică pentru administrațiile locale din...

Dezvăluiri – Se conturează o adevărată criză economică pentru administrațiile locale din județul Cluj

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

…iar bomba a fost aruncată de primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, în cadrul ședinței de consiliu local, organizată ieri.

„Am primit o solicitare din partea Consiliului Județean, pentru a le spune de ce sume avem nevoie pentru proiectele de dezvoltare care sunt finanțate din cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit. Neavând buget, am întrebat -cam despre ce sume vorbim. Noi avem proiecte, dar să știm unde să ne încadrăm. Iar răspunsul de la Consiliul Județean m-a frapat. E vorba despre jumătate față de sumele primite anul trecut”, a spus Zeng.

Cu alte cuvinte, dacă anul trecut, în totalitatea anului, o localitate a primit 100.000 de lei, în 2019 va primi doar 50.000.

Afirmațiile lui Zeng sunt contrazise de Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești.

„Eu am discutat inclusiv cu colegii mei din Consiliul Județean. Nimeni nu știe despre ce sume este vorba. Nu avem cum să antamăm că ar fi jumătate că ar fi mai mult. Ceea ce e clar este că banii se vor împărți conform algoritmului politic”, a spus Fărgaciu.

La reuniunea Asociației Comunelor din România, premierul, Viorica Dăncilă, i-a asigurat pe primari că toate bugetele locale vor fi mai mari cu aproximativ 23% față de anul trecut.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: