spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

DEZVĂLUIRI: Nimeni nu este interesat de construirea creșei din Câmpia Turzii – oare de ce?

În această perioadă a fost organizată, pentru a patra oară, o licitație privind execuția creșei din Câmpia Turzii, pentru care administrația locală din oraș a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

La fel ca la celelalte 3 licitații, nu s-a prezentat nici măcar o firmă interesată să construiască respectiva Creșă.

Asta deși proiectul este în valoare de 1.8 milioane de lei, adică 18 miliarde de lei vechi.

Cu toate acestea, riscul de a pierde finanțarea nu există, contractul dintre MDRAP și Municipiul Câmpia Turzii fiind pe o perioadă de 5 ani, cu debut în 2018 și finalitate în 2023.

Totuși, având în vedere imensitatea și complexitatea proiectului, dacă nu va fi atribuit contractul de lucrări cât mai repede, există riscul ca acesta să nu fie dus la finalitate.

Așadar, administrația locală din oraș are două variante: fie atribuire prin negociere directă, fie modificarea contractului de delegare a serviciilor de construcții și reabilitări de drumuri, străzi și poduri, pe care îl are semnat cu SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, prin introducerea lucrărilor de construcții civile.

De altfel, varianta a doua ar fi una de foarte bun augur în contextul în care, odată cu atribuirea serviciilor de salubritate la nivel județean, Compania de Salubritate ar putea deveni redundantă.

Prin modificarea contractului de delegare a lucrărilor către SCDP, administrația locală ar putea menține în viață ambele societăți, prin atribuirea directă de lucrări de construcții, amenajări și administrări de spații verzi.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img