16 C
Turda
Saturday, August 13, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIDezvăluiri: Militarii americani NU VIN pentru un exercițiu, ci din cauza unui...

Dezvăluiri: Militarii americani NU VIN pentru un exercițiu, ci din cauza unui pericol REAL

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Deși Biroul de Presă al Bazei Militare 71 General Emanoil Ionescu a „camuflat” venirea celor 250 de militari americani de la baza Fort Worth, Texas, sub pretextul exercițiului „Dacian Viper”, presa americană de profil spune altceva.

Revista „Stars and stripes” vorbește despre o deplasare a militarilor americani la Câmpia Turzii, pentru a întări defensiva flancului estic al NATO, împotriva unei potențiale invazii rusești.

„More than 250 airmen and a dozen F-16C fighter jets from the Fort Worth, Texas-based 457th Fighter Squadron deployed to Romania this month to strengthen regional air defenses and deter possible Russian aggression.

“We have our ‘friendly’ neighbor on the east side, that sometimes puts a lot of pressure, not only on our country, but on the entire eastern flank of NATO,” said Romanian Maj. Cosmin Tanase, who has been working with the U.S. airmen. ” (trad: Mai mult de 250 de militari și o duzină de avioane de vânătoare F-16C de la baza militară 457, Fort Worth Texas au plecat spre România, în această lună, pentru a întări defensiva aeriană regională și pentru a preveni o posibilă agresiune a Rusiei. „Avem „un vecin prietenos” la est, care câteodată pune multă presiune, nu doar asupra țării noastre, ci asupra întregului flanc estic al NATO”, spune maiorul Cosmin Tănase, care a lucrat cu militarii americani) – se arată în articolul publicat de revista citată.

Revista „Stars and stripes” este una dintre cele mai respectate și mai bine poziționate, din punct de vedere redacțional, dintre revistele americane cu specific militar. Tocmai din aceste considerente pare tot mai credibil acest scenariu, în care pericolul reprezentat de Rusia este REAL, în detrimentul celui privind un exercițiu militar comun – Dacian Viper.

NU este prima dată când Ministerul Apărării Naționale camuflează un pericol real, sub forma unui exercițiu militar, cum nu este pentru prima dată când populația civilă este „păcălită” cu privire la strategiile și politicile MApN.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: