22.3 C
Turda
Wednesday, August 10, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIDeszăpezirea pe drumurile județene este prioritizată, ca să înțelegeți

Deszăpezirea pe drumurile județene este prioritizată, ca să înțelegeți

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Am citit la colegi pe site că un cetățean din Petreștii de Jos reclamă activitatea de deszăpezire pe „drumul județean Turda – Petreștii de Jos”.


”Pe Petreștii de Jos – Turda nici măcar nu a trecut vreun utilaj de ieri până în prezent. Să le fie rușine celor de la drumuri județene! Cred că au intrat în hibernare cu iarna asta. Poza este de azi de la ora 9.30 aproximativ, când am mers spre Petrești. Acum 2 ore am plecat spre Cluj de la Petrești și tot nu era dat cu plugul spre Crăiești. În schimb de la Ciurila spre Cluj era bun”, zice respectivul cetățean.

Ce n-am înțeles noi este la ce drum județean se referă. La Turda – Petreștii de Jos sau la Petreștii de Jos – Crăești, că-i mare diferență.

O singură firmă se ocupă de activitatea de deszăpezire în zona Turda, adică de la Muntele Băișorii, până la limita cu județul Alba și limita cu județul Mureș, în localitatea Pădureni.

Ei bine, în această zonă există drumuri județene din patru categorii de prioritizare. Prima categorie duce către Muntele Băișorii. 

Drumul județean dintre Turda și Petreștii de Jos se află în categoria III de intervenție, iar drumul dintre Petreștii de Jos și Crăești este în categoria IV de intervenție, datorită populației scăzute pe care o deservește.

Cu alte cuvinte, acolo se intervine după ce celelalte drumuri județene sunt viabile și degajate de zăpadă.

sursa foto: TurdaNews.net

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: