17.1 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeOPINIEEditorialDespre referendumul pentru familie... pe limba mea

Despre referendumul pentru familie… pe limba mea

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Mai sunt două zile până la momentul când mulți dintre noi vor vota la referendumul pentru familie, astfel – având în vedere că, prin natura meseriei pe care o practic de aproape 10 ani și o iubesc, sunt un formator de opinie, a venit momentul să îmi exprim și eu opinia cu privire la referendumul pentru familie.

În toată perioada, de la momentul în care s-a decis organizarea unui referendum, până astăzi, am văzut opinii peste opinii, teorii ale conspirației, oameni care-și dau cu părerea, oameni care sunt absolut ultragiați, oameni care urmăresc TOT ce se spune despre referendumul pentru familie …

Am văzut cum se fac tabere, cum încep oamenii să se certe, am văzut dezbateri, am văzut statistici, imagini, clipuri, fotografii și în tot acest timp am o singură întrebare: „… voi când aveți timp să vă ocupați de toate prostiile astea?”

Marea majoritate a oamenilor pe care-i cunosc se plâng de faptul că nu le mai ajunge timpul. „Frate, am atâtea de făcut și atât de puțin timp să le fac”, spun unii … dar cu toate acestea au timp să urmărească toate prostiile despre referendumul pentru familie, despre homosexuali, despre pedofili, despre degradarea societății și despre familia tradițională.

Mie, personal, nu îmi pasă nici cât am negru sub unghie de rezultatul acestui referendum, deoarece spre deosebire de mulți dintre conaționalii mei, cunosc atât motivele realizării acestui referendum, cât și rezultatul său.

„Oooo, Ovidiu Bucur face pe Nostradamus”, vor spune unii, dar nu este așa. Nu cunosc rezultatul voturilor, ci rezultatul referendumului.

Vedeți voi, în fiecare sport există meciuri oficiale și meciuri amicale sau de antrenament. În fiecare joc online există „practice mode”, adică o stare a jocului în care punctele nu contează, dar e bine să te străduiești ca să fii pregătit pentru jocul adevărat.

Multă vreme, în politica românească, alegerile europarlamentare erau acest „practice mode”… până când oamenii s-au trezit și și-au dat seama că alegerile europarlamentare chiar contează. Ei bine, atunci a devenit necesar un alt „practice mode”.

În zilele acestea, „practice mode” este referendumul pentru familie. La ce mă refer? Mă refer la faptul că acest referendum, precum și campania electorală de dinaintea lui nu sunt altceva decât o formă de antrenament politico-sociologic pentru partide, astfel încât să vadă care este modalitatea cea mai simplă de a vă manipula pe voi și de a rămâne ei la butoane.

Nu vi se pare câtuși de ciudat faptul că, într-o societate în care toată lumea urla „mergeți la vot dacă vreți să dați jos PSD-ul”, acum se implementează ideea „stați acasă dacă vă pasă”? Nu vi se pare câtuși de puțin ciudat faptul că sfera politică s-a rupt exact pe din două, iar cei pro-PSD sunt pro-referendum, iar cei anti-PSD sunt anti-referendum?

Dragilor, acest referendum nu este altceva decât un studiu de piață în sferele politice – o modalitate prin care ei să-și dea seama cum reacționați voi din punct de vedere sociologic.

Astfel, rezultatul acestui referendum va fi o analiză exactă asupra societății românești – cum se motivează, cum se mobilizează și cum acționează – și totul vine în contextul în care în mai 2019 avem alegerile europarlamentare, iar în noiembrie, le avem pe cele prezidențiale.

Credeți voi, vreo secundă, că unor indivizi în costume elegante, care conduc merțane, le pasă în vreo măsură despre legalizarea căsătoriilor LGBT? Credeți că unora care schimbă nevestele ca pe ciorapi și care-și construiesc imperii pe suferința prostimii le pasă de moralitate? Oameni buni, treziți-vă și mirosiți cafeaua: oamenii politici sunt necoplanari cu moralitatea. Tot la fel de necoplanari cu moralitatea sunt popii care, în fața altarului vorbesc despre cămila, urechile acului și bogatul, iar în spatele cortinelor vorbesc despre ce mașină nouă și îmbunătățită să-și cumpere din donațiile date de fraieri.

Atât #boicot cât și #normal nu sunt altceva decât niște instrumente de analiză sociologică, infiltrate în subconștientul nostru, pentru ca noi să reacționăm exact așa cum ne vor ei, ca niște oițe, cu sentiment de turmă, care nu gândesc înafara cutiei.

Dacă mă întrebați pe mine, eu nu am să merg la vot … nu pentru că boicotez, nu pentru că sunt de acord cu „familia tradițională”, ci pentru simplul fapt că NU ÎMI PASĂ! Nu îmi pasă de sistemul beteag în care trăim, de studiile și analizele lor, de planul lor, de ideologia lor sau de calculele lor.

Nu îmi pasă de homosexuali, de „familia tradițională” sau de oricare alt marker sociologic pe care ei l-au aruncat în fața mulțimii pentru a o prosti.

NU ÎMI PASĂ și am multe alte lucruri mai bune de făcut decât să le înghit minciunile, capcanele sociologice și chichițele menite să ne analizeze ca pe cobai. Nu sunt parte din sistem, nu sunt nici împotriva lui, sunt SEPARAT ȘI ÎNAFARA SISTEMULUI.

Voi … tot oițe? Tot măgăruși?

Semnează,
Ovidiu Adrian Bucur

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: