spot_img

Despărtământul ,, ASTRA” Câmpia Turzii Două proiecte finanțate de Consiliul Județean

Date:

Share post:

1.Titlu: „Campia Turzii 100 de ani 1918 -1928 – Ganduri si Imagini”

Este un demers ce se dorește a fi o reflexie istorică, sociologică a acelor o suta de ani (1918-2018) de dezvoltare a comunitații Câmpia Turzii. Proiectul este structurat pe zece decenii, fiecare deceniu va fi prezentat ca o etapa distinctă a evoluției sociale, politice, economice și culturale a localității noastre, începând cu satul Ghiriș… comuna, orașul și municipiul Câmpia Turzii.
Demersul este nu doar pentru o documentare istorică ci şi etnografică şi culturală. El se adresează tuturor cetăţenilor municipiului ,localnici şi „vinituri” dar mai ales tinerilor locului care nu au răbdarea unei informări amănunţite despre ce-am fost, ce personalităţi a dat acest loc, din ce rădăcini ne tragem seva natală care este parcursul istoriei noastre de mândrii „Ghirişeni”.

2.Titlu: Monografie : 100 de personalitati istorice care au contribuit la dezvoltarea comunitatii din Campia Turzii -tiparire brosura

Promovarea personalităţilor din oraşul nostru este o componentă a cărţii de vizită a municipiului nostru, pentru ca cetăţenii de azi ai urbei noastre să ştie cât mai mult despre activitatea oamenilor de seamă pe care i-a avut şi pe care îi mai are printre ei .
Din datorie faţă de oraş, merită evocată viaţa lor pentru a nu-i da uitării şi ca o continuare a demersului cultural început anul trecut, în 2013, ca „An al istoriei locale” şi continuat în 2014 cu „Anul culturii locale”, prin identificarea în cadrul zonei municipiului Câmpia Turzii a personalităţilor din diferite domenii de activitate care s-au implicat fizic şi spiritual la crearea edificiului localităţii în care noi ne trăim şi ne desfăşurăm activitatea .
Trebuie „spre a scuti oraşul de uitare” să dovedim recunoştinţă spre a înţelege ce roditori au fost, sunt şi vor fi locuitorii acestei comunităţi. Fericiţi sunt aceeia care au ştiut să-i crească, să-i aibă, şi să-i îngrijească.

Coordonator proiect
Monica Uiorean- sociopsiholog

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: