fbpx
spot_img

Descoperire şocantă din Veneţia care schimbă istoria poporului român: în anul 1113, exista un domn al Valahiei şi Bulgariei, de care nu vorbeşte nicio carte oficială de istorie!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

În anul 1687, amiralul veneţian Francesco Morosini cumpără, din Pireu, doi lei din piatră, așezându-i în fața intrării principale a Arsenalului din Veneția. Abia foarte târziu, în anul 1924, este semnalată, de către profesorul Em.C. Grigoraș, în lucrarea „Criptografia și istoria românească”, o inscripție pe capul unuia din lei.

Inscripția, fiind parțial ștearsă de vitregiile timpului, nu a putut fi tradusă în totalitate, ci doar fragmente, primul fiind: „1128 egipsia iglisia i Valakia” (biserica egipteană și valahă), iar al doilea „1113 Nicolai Basarab ot Vdi ot Bulgaria” (Nicolae Basarab al Valahiei și Bulgariei).

Până în ziua de azi, nimeni nu a căutat să o interpreteze – ea a rămas uitată. Ce se poate înțelege din acest fragment de inscripție? Anul 1128 pare să reprezinte anul terminării bisericii. În general, pe frontonul bisericilor noastre sunt menționați anul începerii construcției, anul terminării, ctitorul și numele conductorilor. De ce este prezentă această inscripție pe unul din lei? E posibil să fie un dar omagial făcut bisericii de către voievodul Nicolae Basarab.

Citește continuarea aici

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

DREPT LA REPLICĂ: Am înțeles, domnule Bucur, că sunteți PR-ul primarului Matei… E a doua greșeală de 1 Aprilie! Chiar doriți să fiți denumit...

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ” Corijenți la legalitate!...

Anamaria Gal, felicitată pentru felul în care manageriază Transylvania Steak House

Transylvania Steak House a devenit, aproape peste noapte, cel mai „vorbit” restaurant din Cluj Napoca, iar o bună...

Pandemia a adus mari probleme economice la Spitalul Municipal Turda

Ședința de Consiliu Local organizată joi, 30 martie 2023, la Turda, a scos la iveală o problemă economică...

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...
%d bloggers like this: