spot_img
spot_img

Deputatul PSD Cluj ,Cristina Burciu, solicită ministrului de resort detalii despre situaţia bunurilor nefolosite ale MApN din judeţul Cluj

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Deputatul PSD Cristina Burciu solicită printr-o interpelare adresată Ministrului Apărării Naţionale, Mihai-Viorel Fifor, detalii despre situaţia bunurilor nefolosite ale MApN din judeţul Cluj:

,,În urma reformelor adoptate după integrarea României în Alianţa Nord-Atlantică, Ministerul Apărării Naţionale a renunţat în ultimii zece ani la numeroase cazărmi, terenuri dezafectate şi alte active patrimoniale nefolosite. Marea majoritate a acestor bunuri patrimoniale dezafectate, terenuri şi clădiri, au fost declarate de utilitate publică şi cedate cu titlu gratuit autorităţilor locale, în proprietate sau în administrare.

În acest fel, foarte multe administraţii ale localităţilor din ţară şi-au rezolvat o serie de probleme vitale pentru comunităţi prin folosirea acestor bunuri, având în vedere paleta lor complexă: blocuri cu locuinţe de serviciu, cabane, pârtii de schi, cercuri militare, aerodromuri, aducţiuni de apă şi foarte multe terenuri.

Având în vedere starea de fapt prezentată, precum şi nevoile stringente ale autorităţilor publice locale de spaţii locative şi terenuri, vă întreb respectuos:

1. Care este situaţia bunurilor deţinute de MApN cedate în ultimii zece ani autorităţilor locale, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?

2. Ce mai poate disponibiliza MApN în prezent, spre utilitate publică, în ţară şi în judeţul Cluj?

3. Care este situaţia clădirilor şi terenurilor MApN din municipiul Turda ce ar putea intra în posesia autorităţilor locale?

4. Care sunt demersurile necesare pentru ca fostele cazărmi să fie transferate către Primării?,,

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 26.02.2018

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...

Cristian Matei, mesaj de felicitare pentru elevii de 10 ai Turzii

Turda are elevi de nota #10! 💟   Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, vă felicit pentru rezultatele bune obținute...

El este singurul elev de 10 curat la Evaluarea Națională, din zona Turda-Câmpia Turzii

Șeful de Promoție al Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș” din Turda, David Ciutureanu, a reușit să obțină media 10...

Bărbat din Vaslui, arestat preventiv de Judecătoria Turda, după ce a fost arestat de polițiștii din Câmpia Turzii, fiindcă a făcut scandal în autocar,...

E frumoasă România, nu-i așa? Atât de frumoasă încât oameni care locuiesc în diverse zone ale țării ajung...
spot_img

Tribunalul Cluj TAIE din aerele de vedete ale polițiștilor locali

De câte ori nu vi s-a întâmplat să găsiți în parbrizul mașinii o invitație pentru a vă prezenta la sediul Poliției Locale? Ce ați...
%d bloggers like this: