spot_img
spot_img

Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu: „Legea privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi, a intrat în vigoare”

spot_img

Legea privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi, votată recent de Parlament, a fost recent promulgată şi a intrat în vigoare în aceste zile. Acest act normativ reglementează acordarea priorităţii la angajare tinerilor dezavantajaţi, cărora le va fi repartizat un procent de 5% din posturile existente şi bugetate, specifice personalului contractual, raportat la numărul total de angajaţi cu contract individual de muncă.

Legea nr. 189/2018 dă astfel posibilitatea tinerilor dezavantajaţi să poată fi încadraţi în instituţiile publice pe o perioadă determinată de 24 de luni. Potrivit legii, tinerii dezavantajaţi sunt persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de un an, şi care se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acest sistem, ori au copii în întreţinere.

Obiectivul primordial al acestui act normativ este asigurarea integrării tinerilor dezavantajaţi pe piaţa muncii, prin crearea de oportunităţi de angajare pe perioadă determinată în instituţiile publice de la nivel local. Astfel, aceşti tineri cu diferite probleme îşi vor putea îmbunătăţi competenţele şi abilităţile profesionale, ei urmând să se adapteze la cerinţele şi solicitările locului de muncă din instituţiile publice, iar experienţa dobândită le va fi de mare ajutor pentru integrarea ulterioară în câmpul muncii.

Legea are un dublu efect pozitiv, pe de o parte fiind extrem de benefică pentru aceşti tineri dezavantajaţi, prin pregătirea corespunzătoare şi acumularea unor experienţe viabile pe termen lung.

Pe de altă parte, va fi dinamizată incluziunea socială la nivel naţional, iar comunităţile locale vor fi responsabilizate în vederea susţinerii integrării tinerilor cu probleme.
Salut intrarea în vigoare a acestei legi, începând cu data de 23 august a.c., şi sunt convinsă că tinerii dezavantajaţi şi instituţionalizaţi vor primi astfel o şansă importantă pentru a-şi dezvolta o viaţă decentă şi a se putea întreţine singuri.

Deputat PSD Cluj,
Cristina BURCIU
3 septembrie 2018

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Recomandarea SPECIALIȘTILOR: Păstrați-vă economiile ÎN LEI, nu în VALUTĂ!

Într-un interviu acordat Bugetul.ro, profesorul Mircea Coșea le-a recomandat românilor...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Un accident rutier s-a produs, astăzi, la Câmpia Turzii....

„Document Automation” de la Zipper a fost implementată cu succes la FNGCIMM

Soluția „Document Automation” creată de Zipper România, concepută să...

Un salvator se luptă să-și salveze soția … îl ajutăm și noi?

Printre oamenii de care avem cea mai mare nevoie...
spot_img
spot_imgspot_img

Țeapa voucherelor de vacanță – deși sunt valabile, hotelurile nu acceptă – reprezentant LIADOR: „Nu vrea șefa”

În cursul săptămânii trecute, un funcționar public din Direcția de Impozite și Taxe Locale ale Municipiului Câmpia Turzii scotea în evidență o practică nesimțită...

Persoană înecată în râul Mureș, intervin pompierii

Căldura de afară și dorința de a te răcori este posibil să fi cauzat o nouă victimă, la Iernut. ISU Mureș a remis un comunicat...

Alin Tişe a anunţat modernizarea unui drum judeţean de trei ori în doi ani! În realitate, drumul este complet distrus!

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Tişe, a reuşit o performanţă greu de egalat: s-a laudat în doi ani, de trei ori, că începe...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: