spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

De Ziua Poliției Române, oamenii legii din județul Alba vizitat mai multe locații

spot_img

Caravana promovării profesiei de poliţist a ajuns azi, 19 martie, la Vinţu de Jos, Sălişte şi Sebeş. Peste 500 de elevi au aflat detalii despre munca de poliţie chiar de la poliţişti. Activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba sunt dedicate sărbătoririi, la 25 martie, a Zilei Poliţiei Române.

Azi, 19 martie 2019, poliţiştii din Alba şi-au dat întâlnire cu peste 500 de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de poliţist.

„Caravana promovării profesiei de poliţist”, formată din poliţişti din structurile de resurse umane, rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi prevenire a criminalităţii a fost prezentă la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeş, la Şcoala Gimnazială „David Prodan” din Sălişte şi la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Vinţu de Jos.

Elevilor le-au fost oferite informaţii despre şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor care urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie.

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialişti din cadrul  Direcției Generale Anticorupție şi ai Centrului de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog Alba.

Acţiunile de promovare a profesiei de poliţist, cuprinse în programul manifestărilor dedicate „Zilei Poliţiei Române 2019”, vor continua pe toată perioada săptămânii curente. 

spot_img
spot_img
spot_img