spot_img

De la „pământ”, la bijuterie! Străzile, Enescu și Dima din Turda capătă un aspect european

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Acum 3 ani, străzile George Enescu și Gheorghe Dima din Turda, situate la 10 minute de mers pe jos până la Salină, arătau O-RI-BIL!

Cu drum de pământ, cele două străzi erau atât de „străfiate” încât deszăpezirea lor se putea face doar cu buldoexcavatorul și, anual, autogrederul trecea pe acolo pentru a mai depune un strat de pământ, pentru nivelare.

Ba mai mult, canalizarea caselor de pe cele două străzi era făcută „PE NAȘPA”, cu scurgere în RIGOLE … motiv pentru care duhoarea fecalelor era insuportabilă, mai ales vara.

Ei bine, grație intervențiilor executate de Compania de Apă Arieș și Primăria Turda, ambele cu fonduri europene, cele două străzi au căpătat, de astăzi, un aspect rezidențial.

Străzile George Enescu și Gheorghe Dima sunt străzile unde dale autoblocante din beton au luat locul noroaielor.

Pe ambele străzi carosabilul a fost pavat, iar pentru confortul locuitorilor din zonă au fost construite trotuare. Străzile au fost transformate în baza proiectului: Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră și utilități din corpul drumului în Băile Turda.
 
De asemenea, pe strada George Enescu dar și pe strada Gheorghe Dima, prin proiectul european derulat de Compania de Apă Arieș a fost modernizată infrastructura de apa și canalizare.”, transmite Primăria Turda.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Kickboxing la Turda – începând de astăzi!

La Turda s-a deschis primul club de kickboxing din ultimii 10 ani. K-1 Turda face înscrieri, atât pentru copii,...

Simina Teodora POP de la CNMV Turda, locul 3 la Concursul National de Lectura si Interpretare “Ionel Teodoreanu” de la Iasi

Felicitări SIMINA pentru reușită!❤️ Jocul fanteziei, creativitatea, întrepătrunderea subtilă a unor limbaje artistice diferite - limbajul plastic și cel...

Trândăveala Consiliului Județean Cluj alungă investitorii de la Tetarom 5 Luna

Deși în luna februarie se zvonea că un gigant auto ar fi interesat de Parcul Industrial Tetarom 5,...

Știrea cititorului: Copiii din Milano și Manchester înghit praf ca la Turda?

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis, prin Messenger, două clipuri sugestive, precum și un text foarte agresiv, cu privire...
spot_img

Aiudean fugar – capturat de politisti

La data de 25 septembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au depistat şi reţinut, pe raza municipiului Aiud, pe...
%d bloggers like this: