spot_img
spot_imgspot_img
DEZVĂLUIRIDe ce sunt FOARTE importante despăgubirile primite de familia militarului, Dorin Fodor?

De ce sunt FOARTE importante despăgubirile primite de familia militarului, Dorin Fodor?

De-a lungul anilor, mai mulți militari de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii și-au găsit sfârșitul, pilotând sicriele zburătoare, MiG 21 Lancer.

Ei bine, Dorin Fodor nu s-a numărat printre aceștia și, cu toate acestea, și-a pierdut viața într-un accident aviatic.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit în 2014, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Opt militari din aparatul de zbor au murit.

Potrivit unui comunicat oficial, a fost deschisă și o anchetă penală, însă pănă acum nimeni nu a fost găsit vinovat de producerea accidentului.

„În continuarea cercetărilor în cauza privind prăbuşirea elicopterului militar, în apropierea localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă. Astfel, procurorii desemnaţi să instrumenteze cauza (doi procurori militari ai Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al I.G.P.R. şi din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Sibiu, precum şi cu membri ai Comisiei de Investigaţie Tehnică din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la faţa locului. Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunţite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia şi la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii. De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale şi, în urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe A.D.N. atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedaţi, cât şi de la aceştia), a fost stabilită identitatea persoanelor decedate. Totodată, au fost identificaţi 7 martori care au fost audiaţi de către procurorii militari. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

După accidentul în care a murit Fodor, familia militarului de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii a acționat Ministerul Apărării Naționale în instanță, solicitând daune de 80.000 de euro.

”Admite în parte acţiunea civilă formulată de către reclamanţii FM, FFC şi FP, împotriva pârâţilor MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE şi UNITATEA MILITARĂ 01969 CÂMPIA TURZII şi în consecinţă:

Obligă în solidar pârâţii să achite în favoarea reclamanţilor suma de 80.000 euro în echivalent lei la data plăţii şi dobânda legală aferentă calculate de la data de 21.11.2014 până la momentul achitării sumei arătate.

Obligă pe pârâţi în solidar să achite în favoarea reclamanţilor suma de 13.550,14 lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, arată soluția pe scurt a instanței.

De ce este acest lucru extrem de important?

Păi pentru simplul fapt că familia lui Dorin Fodor este PRIMA FAMILIE de militar român de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii care primește despăgubiri după un accident aviatic, asta deși mulți au fost piloții care și-au găsit sfârșitul în accidente în timpul serviciului.

S-a creat, așadar, un precedent, iar MApN a devenit – cu adevărat – responsabil de viața și integritatea angajaților săi, cadre sau personal auxiliar.

Procesul despre care vorbim acum reprezintă un semnal de alarmă pentru autoritățile care achiziționează aparate de zbor vechi, second hand.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

🚆În curând, Gara din Câmpia Turzii va fi transformată radical

✅Lucrările de reabilitare a stației CFR din municipiul nostru...

Oportunitate de angajare!

SC DOMENIUL PUBLIC CIMPIA TURZII SA, angajeaza: * INGINER IN...

CA Cluj a BLOCAT falimentul Companiei de Salubritate

Falimentul Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii bate pasul...

PSD Câmpia Turzii: Nevroza politică distruge un parc

În societatea noastră, vulnerabilitățile de personalitate pot fi amplificate...

🛑Redeschidem circulația pe strada Vasile Alecsandri

✅Începând de astăzi, 21 septembrie 2023, orele 20:00, se...

Adina MARINCA – Noua președintă a OFSD Câmpia Turzii

O femeie puternică, având o carieră strălucită în domeniul...

VIDEO: Dănuț Tehei a făcut SHOW la Nunta Anului 2023

În acest week-end, Hotel A3 din Câmpia Turzii a...

Ordin de protecție pe numele unui afacerist din Câmpia Turzii!

Judecătoria Turda a emis un ordin de protecție pe...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: