spot_img

De ce se construiește la Turda un stadion pentru doar 500 de spectatori?

Date:

Share post:

Pentru prima dată după 40 de ani, Turda va avea un stadion nou, pe care să-și poată desfășura activitatea clubul sportiv Sticla Arieșul Turda. Singura problemă este numărul mic de locuri din tribune.

În urmă cu două zile, Compania Națională de Investiții a publicat anunțul de licitație în procedură simplificată aferent proiectului de investiții „Proiectare, executie lucrari si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru obiectivul de investitii: “Construire baza sportiva TIP 1, str.Stadionului F.N., municipiul Turda, judetul Cluj ”-V2 combustibil gaz”.

Proiectul are o valoare de 7.037.987,88 lei fara TVA, compusa din: – Cap. 1 cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului: 639.027,57 lei – Cap. 3 cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica a proiectantului: 124.875,07 lei – Cap. 4 cheltuieli pentru investitia de baza: 6.161.187,13 lei; – Cap. 5 alte cheltuieli: 112.898,11 lei, din care: -Subcap.5.1.1 lucrari de constructii: 84.673,58 lei -Subcap.5.1.2- cheltuieli conexe organizatorii santierului: 28.224,53 lei.

Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru iubitorii sportului de la Turda, dar și pentru practicanții de sporturi, în contextul în care actuala bază sportivă are o vechime considerabilă, neputând găzdui meciuri decât de maxim Liga a III-a.

Singura problemă a investiției o constituie … conformația tehnică a sa. Potrivit unui raport prezentat de Compania Națională de Investiții, prin bază sportivă de Tip 1 se înțelege:

Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp
(dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m)
► Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:
► Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni
105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
► Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis
și va avea dimensiunea de 20m x 40m
► Clădire vestiare și administrativă
► Parcare autovehicule și autocar

Să faci o bază sportivă cu tribune DOAR pentru 500 de spectatori într-un oraș ca Turda pare o eroare, însă NU ESTE!

De ce? Simplu: acest proiect NU VA ÎNLOCUI ȘI NICI NU VA DUCE LA DEMOLAREA actualului Stadion Municipal, ci va veni în completarea acestuia, fiind o bază sportivă dedicată, în principiu, grupelor de copii și juniori, după cum arată și fotografia exemplificativă de pe site-ul Companiei Naționale de Investiții.

Prin urmare, după finalizarea acestor lucrări, precum și a lucrărilor de la Sala Polivalentă, Turda va beneficia de un super-complex sportiv compus din: Stadion, bază sportivă multifuncțională, bazin didactic de înot și Sală Polivalentă.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Cristian Matei, vizitat de karateka kyokushin

În cursul zilei de ieri, o delegație de karateka...

Cristian Matei: „Am demonstrat că noi construim non-stop, nu doar în campanie!”

Domnule primar, cum ați caracteriza, din punct de vedere...

Spitalul Municipal Turda va fi renovat prin PNRR

Vești bune! Proiectul de renovare energetică a Spitalului Municipal...

Percheziții BCCO, la Turda

O dubă și o autospecială de poliție au fost...
%d bloggers like this: