spot_img
spot_imgspot_img
DEZVĂLUIRIDe ce nu se repară podurile de la Tritenii de Jos? Am...

De ce nu se repară podurile de la Tritenii de Jos? Am aflat noi!

În luna iunie a acestui an, o furtună puternică a determinat autoritățile din comuna Tritenii de Jos să demonteze unul dintre podurile din satul reședință de comună.

De atunci, cetățenii care vor să ajungă acasă sau, de acasă, la magazinele din comună, sunt obligați să utilizeze un drum de ocolire, iar acest lucru le dă mari bătăi de cap.

Nu puțini au fost cetățenii din Triteni care s-au adresat redacției RefleqtMedia să luăm atitudine pentru a face presiuni asupra Primăriei să repare podul respectiv.

Ei bine, deoarece presiunile nu rezolvă nimic, am făcut o scurtă investigație pentru a afla care sunt motivele pentru care Alexandru Iosif DAN și Flaviu CHIȘU nu repară podul din Tritenii de Jos.

În luna iulie 2023, Primăria Comunei Tritenii de Jos a făcut o adresă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care au enumerat părțile din domeniul public al comunei care au fost afectate de calamități.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a întocmit un proces verbal pe care l-a înaintat Instituției Prefectului Județului Cluj, în vederea întocmirii unei Hotărâri de Guvern, cu ajutoarele necesare remedierii efectelor calamității.

Pentru comuna Tritenii de Jos s-a făcut o solicitare în valoare de peste 3.7 milioane de lei (TVA Inclus), care cuprinde refacerea TUTUROR podurilor și podețelor afectate de calamități + refacerea terenului de sport sintetic din comună.

Ei bine, DEȘI în comună a apărut informația că banii au fost alocați și că primarul nu se apucă de lucrări deoarece „constructorul de casă al primăriei” ar avea prea mult de lucru, toate aceste afirmații SUNT FALSE!

În realitate, proiectul de HG întocmit de Prefectura Cluj a fost înaintat către Ministerul Dezvoltării în luna august. Cel mai probabil, acesta va fi avizat și aprobat într-o ședință de guvern din lunile septembrie sau octombrie, dacă Iosif DAN este norocos și-l iubește Dumnezeu.

Spunem asta deoarece Guvernul Ciucă nu a dat NICIO LEȚCAIE pentru zonele afectate de calamități, nici în 2022, nici în 2023, pentru județul CLUJ! Cine știe, poate dă Ciolacu, deși la ce deficit bugetar are România, numai de calamități n-are bani!

Astfel, apare întrebarea: de ce nu face Primăria respectivul pod? Păi … pentru că a solicitat bani de la Guvern și dacă va face reparațiile din fonduri proprii iar va sta Curtea de Conturi vreo 4 săptămâni la Triteni, iar primarul poate deveni pasibil de o cercetare penală sub acuzația de „deturnare de fonduri” … e clar că nimeni nu vrea așa ceva! 

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

A fost dezvăluit Marele Plan al NATO pentru un război împotriva Rusiei: este pregătit minuțios de 14 ani

Țările NATO au început să se pregătească pentru confruntarea cu Rusia și revenirea...

In sfarsit se inaugureaza capela mortuara de la Tritenii de Jos

A venit momentul ca persoanele din Tritenii de Jos...

Omologări RAR la Tritenii de Jos

Venim în sprijinul fermierilor din comuna noastră! Joi, 28 septembrie...

Avem răspunsul Ministerului Sănătății! Vom avea lockdown COVID-19?

Infecțiile tot mai multe cu SARS-CoV-2, combinate cu mesajele...

In atentia Politiei! O noua afacere cu permise infloreste

Pe retelele de socializare a aparut o "postare", realizata...

Toamna evacuarii la Disco Top40

Dupa mai bine de un an de inactivitate, cauzat...

De pe „goană”, interlopul Ovidiu Rusu speră la achitare

Deși, în urmă cu patru luni, a fost condamnat...

VIOL la Untold – organizatorii au știut de faptă

Înainte de festival, atât Poliția, cât și Prefectura și...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: