spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

De ce iubim Câmpia Turzii?

spot_img

O întrebare legitimă în contextul în care astăzi se vorbeste din ce în ce mai mult despre regionalizare, despre diversitate, despre comunități de dezvoltare formate din mai multe localități… și enumerația ar putea continua.

În aceste vremuri în care asistăm la o dizolvare a comunităților locale, poate termenul este prea dur, hai să-i zicem diluare, este necesar să ne punem o astfel de întrebare…-De ce iubim Câmpia Turzii.


Aflându-mă în oraș la cofetăria Dana pe terasă, am întrebat pe câțiva vârstnici, care stăteau la soare, la o șuetă: -Stimabili domni iubiti Câmpia Turzii? Mi s-a raspuns :-Da. Am întrebat din nou :-De ce?


Răspunsul a fost unul la fel de simplu și direct :-Pentru că aici este acasă. De fiecare dată când mă duc la Cluj, la copii, abia astept să vin acasă.


Da, răspunsul este, iubim Câmpia Turzii, pentru că aici este ACASĂ. Aici sunt amintirile copilăriei, aici se află amintirile strămoșilor, bunicilor si părinților nostri. Și pentru că ei au trăit aici, au muncit aici, suntem datori să facem si noi la fel pentru copiii nostri. Să se simtă ACASĂ la Câmpia Turzii.


Petre Popp– sociolog?

spot_img
spot_img
spot_img