spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

De ce bagă Pentagonul sute de milioane de euro la Câmpia Turzii

Sute de milioane de euro la Câmpia Turzii – pare o promisiune politică sau electorală, dar este – de fapt – planul Pentagonului pentru apărarea Flancului Estic al NATO.

Oficialii militari americani au marcat finalizarea unei modernizări în valoare de 34 de milioane de dolari la o bază strategică din centrul României, în data de 19 septembrie. Această bază, cunoscută sub numele de Baza Aeriană 71 sau Campia Turzii, a devenit un punct focal pentru extinderea capacității Forțelor Aeriene Americane în sud-estul Europei, cu o investiție totală de peste 100 de milioane de dolari, conform informațiilor publicate în Stars and Stripes, o publicație a Pentagonului.

Potrivit comunicatului emis de Corpul Inginerilor Armatei SUA, modernizarea de la Baza Aeriană 71 a inclus construirea unei noi facilități de operațiuni pentru escadrilă, un hangar pentru avioane și amenajări de parcare. Facilitatea de operațiuni va servi drept centrul de planificare și comandă pentru misiunile US Air Force.

În plus, a fost proiectat și construit un nou hangar pentru avioane cu o suprafață de 14.000 de metri pătrați, destinat găzduirii unui număr crescut de avioane NATO.

Potrivit declarației oficiale, aceste proiecte au ca scop asigurarea capacității bazei de a sprijini operațiunile aeronavelor și echipajelor atât ale SUA, cât și ale NATO. România a devenit un punct cheie pentru Pentagon în ceea ce privește consolidarea prezenței militare în regiunea Mării Negre.

Aceste inițiative de la Câmpia Turzii fac parte dintr-un program mai larg de modernizare a Bazei Aeriene 71, care cuprinde în total nouă proiecte și depășește suma de 100 de milioane de dolari. În plus față de aceasta, Pentagonul a alocat 220 de milioane de dolari pentru lucrări de construcție la alte facilități din România, inclusiv un teren de antrenament la sediul Grupului de Luptă NATO de la Cincu și la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, care este principalul centru de operațiuni al armatei americane în România.

Roger Vogler, șeful departamentului de inginerie și construcții al districtului Europa al Corpului Inginerilor Armatei SUA, a subliniat că aceste proiecte românești contribuie semnificativ la pregătirea și capacitățile de răspuns ale forțelor americane din Europa și consolidează apărarea colectivă și securitatea aliaților NATO.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Related Articles

Stay Connected

6,500المشجعينمثل
680أتباعتابع
3,500أتباعتابع
680أتباعتابع
360المشتركينالاشتراك
- Advertisement -spot_img

Latest Articles