spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

De ce ascundeti imputiciunea, domnule Fagadar?

spot_img

In urma cu 4 zile, cand a aparut teoria potrivit carora mirosurile care au imputit clujul ar proveni de la Rediu, comuna Aiton, primarul aceste comune, fostul militian, Nicolae Fagadar, s-a grabit sa dezminta informatia.

Ei bine, astazi, domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a dezvaluit ca, intr-adevar, mirosurile de rahat si gainat, provin de la Rediu.

Stopați aruncatul de găinaț / fecale/ mortăciuni pe terenurile agricole până nu știm exact conținutul materialului aruncat, precum și impactul asupra populației aflate în zonele afectate!

Aseară, după ora 21, s-au simțit mirosurile specifice iar, pe zona Becaș și spre Borhanci și centura de ocolire a municipiului.

Am cerut iar autorităților Statului – DSP, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, să se deplaseze la CMID ca să constate dacă mirosul existent aseară este și la CMID.

Nu exista miros!

Și atunci de unde era mirosul, chiar dacă se simțea mai puțin, în oraș aseară?!

Cred că autoritățile competente ar trebui să intervină rapid!

Ø Stopați aruncatul de găinaț / fertilizanți cu fecale, până ce o expertiză ne lămurește ce conține exact acest fertilizant cu miros de fecale!

Ø Stopați aruncatul de fecale până ce se expertizează aerul și se va constata că nu este nociv pentru populație!

Populația din Aiton, se plânge deja de 2 săptămâni de acesta, iar acum este disperată din cauza mirosului, după ce și populația din Cluj-Napoca s-a plâns săptămâna trecută.

Probele de aer luate săptămâna trecută la CMID și probele de aer luate ieri la Aiton vor răspunde la întrebarea: ce tip de miros am avut în Cluj-Napoca? (miros datorat deșeurilor menajere sau miros datorat găinațului / fecalelor și mortăciunilor?!)

Mai mult, am cerut să se expertizeze conținutul materialului fertilizant aruncat în Aiton, pe sute dehectare de teren, pentru a ști exact ce se aruncă pe terenurile oamenilor!

Autoritățile Statului, competente legal, trebuie să facă studii obiective, clare, care să lămurească SURSA acestui miros, pentru a se putea lua măsurile legale necesare!”, a spus Tise.

Bine, pe de alta parte, tovarasul Tise ar trebui sa prezinte scuze publice Supercomului, dupa ce a amenintat operatorul judetean cu rezilierea contractului!

spot_img
spot_img
spot_img