fbpx
HomeȘtiri din zonăTritenii de JosDE 1 IUNIE, CLUBUL IMPACT ”AGENȚII COMUNITĂȚII” DE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”PAVEL...
spot_img
spot_img

DE 1 IUNIE, CLUBUL IMPACT ”AGENȚII COMUNITĂȚII” DE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”PAVEL DAN” TRITENII DE JOS SĂRBĂTOREȘTE ZIUA NAȚIONALĂ IMPACT

- Publicitate -
spot_img

Tineri din toată România, elevi de școală gimnazială și liceu vor sărbători Ziua copilului altfel, în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național. De 1 iunie, sărbătorim faptul că tinerii şi copiii au un rol activ în îmbunătăţirea societăţii, au un cuvânt de spus şi pot fi implicaţi în decizii ce ţin de bunăstarea întregii planete. Astfel, în 19 județe tinerii din cluburile IMPACT (https://www.noi-orizonturi.ro/tineri/cluburile-impact/) implementeză la unison acțiuni civice pentru membrii comunității lor. Această zi nu este doar despre ziua copilului, ci mai degrabă este despre implicarea fiecărui copil în comunitate şi în cele mai importante provocări ale planetei. Prin campania națională #eusuntdeIMPACT, copilul este cel care dă, nu este cel care primeşte. Dăm glas tinerilor spre a spune povestea mai departe și a arăta că acţiunile lor schimbă pas cu pas ţara într-un loc mai bun.

Clubul IMPACT ”Agenții comunității” activează la Școala Gimnazială ”Pavel Dan” Tritenii de Jos încă din anul 2016 și este format din 35 de elevi de gimnaziu, care sunt sprijiniți de liderii lor: Duca Teodora, Canonenco Mirela și Rotaru Sanda.

De Ziua Națională IMPACT, membrii clubului vor organiza activități distractive adresate tuturor copiilor: jocuri, pictură pe față, ateliere de colorat etc. Toți copiii prezenți vor primi baloane colorate, vor servi din prăjiturelele pregătite de către localnicii inimoși (părinți ai elevilor) și vor avea parte de multă distracție. De asemenea, în această zi, copiii, alături de părinții lor și de cadrele didactice vor desfășura activități de amenajare a unui loc de joacă în comunitate. Se vor așeza în acest spațiu următoarele elemente: băncuțe, leagăne, rondouri cu flori, o groapă de nisip, coșuri de gunoi și labirinturi din anvelope. La aceste acțiuni sunt invitați toți membrii comunității din Tritenii de Jos, care doresc să se implice alături de copii și să îi sprijine în acțiunile lor. Cu această ocazie, se va organiza o expoziție de fotografii care va prezenta acțiunile civice desfășurate de către membrii clubului, în cadrul proiectelor implementate până în prezent.

Toate aceste activități se vor desfășura sâmbătă, 1 iunie 2019, de la ora 9.00, în centrul satului, vis-à-vis de Primăria Tritenii de Jos, lângă dispensarul medical (în locul de amenajare a parcului).

Scopul acestor activități este de a implica cât mai mulți membrii ai comunității în acțiuni de voluntariat, dovedind că fiecare dintre noi (indiferent de vârstă) poate contribui la bunăstarea comunității din care face parte. E nevoie doar să ne pese. De asemenea, în această zi specială, membrii Clubului IMPACT au oportunitatea de a-și mediatiza realizările în rândul comunității din care fac parte, oferind exemple de bune practici, dovedind că SE POATE. Implicarea copiilor în astfel de acțiuni sunt cea mai bună dovadă că împreună putem face o lume mai bună.

Clubul IMPACT ”Agenții comunității” de la Școala Gimnazială ”Pavel Dan” Tritenii de Jos a implementat până în prezent 3 proiecte de învățare prin serviciul în folosul comunității (service- learning): ”Un pas spre schimbare”, ”Bunicii de lângă noi” și ”Universul copilăriei”. Clubul face parte din rețeaua națională de Cluburi IMPACT a Fundației Noi Orizonturi. La nivel național și internațional peste 150 de cluburi IMPACT fac parte din rețeaua națională, în timp ce peste 500 de cluburi sunt deschise în 24 de țări din Europa, America, Asia sau Africa.

Tinerii și profesorii din cadrul cluburilor se întâlnesc săptămânal pentru a dezvolta proiecte în folosul comunității. Printre abilitățile dezvoltate se numără antreprenoriatul, gândirea critică, valori proprii, iar învățarea este interactivă și conectată la realitate.

 

De 18 ani Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România, să susțină organizaţii din alte 24 de ţări și să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Fundația Noi Orizonturi aduce o perspectivă nouă școlilor – ca spațiu al colaborării între diferiți membri ai comunității pentru a răspunde mai bine nevoilor copiilor. Pentru mai multe detalii: https://www.noi-orizonturi.ro/ .

 

Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii- liderii schimbării în Agenda 2030” implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat prin proiectul “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021, co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Fingo din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare – CONCORD.

 

 

 

Persoană de contact:

Nume: Teodora DUCA

Telefon: 0740936280

Email: duca.teodora@yahoo.com

 

 

 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: