spot_img
spot_img

David Popovici câștigă al doilea titlu mondial, la Budapesta

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

David Popovici este, de astăzi, cel mai bun înotător român din toate timpurile. După victoria în proba de 200 de metri liber, din urmă cu două zile, tânărul de doar 17 ani a „recidivat” în cea mai grea probă a natației mondiale.

În cursa din această seară, transmisă în direct de postul public de televiziune, David Popovici era favoritul clar după ce obținuse calificarea în finală cu cel mai bun timp posibil.

David nu a avut cea mai bună viteză de reacție, nu a avut nici cea mai bună primă tură de bazin, dar a avut un final extraordinar, care ne-a ținut pe toți cei care am urmărit finala, cu sufletul în șocuri electrice!

După întoarcerea de la 50 m, David Popovici era pe locul al doilea, dar la finalul cursei, tânărul sportiv român a atins primul plăcuța de final, cu un timp de 47.58 secunde, în timp ce ocupantul poziție secunde, francezul Maxime Grousset a avut 47.64, iar medaliatul cu bronz, canadianul Liendo Edward, 47.71 de secunde.

David Popovici este primul înotător din lume, din ultimii 49 de ani, care câștigă atât medalia de aur la 200 metri liber, cât și la 100 de metri liber în aceeași competiție.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Liberalii turdeni trec la contraofensivă!

După săptămâni bune în care USR Turda și-a arătat „cocoșismul” pe facebook, atacând încontinuu și contestând toată activitatea administrației locale, a venit rândul ca...
%d bloggers like this: