8.9 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIDatorii de MILIOANE DE EURO la bugetul Câmpiei Turzii - dezvăluiri interesante

Datorii de MILIOANE DE EURO la bugetul Câmpiei Turzii – dezvăluiri interesante

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În Săptămâna Mare, administrația locală de la Câmpia Turzii a făcut publică lista persoanelor juridice care înregistrează datorii la bugetul local de venituri și cheltuieli al orașului.

Astfel, prin neplata impozitului pe teren, clădire sau auto, aceste societăți comerciale și-au bătut, efectiv, joc de obligațiile care le revin.

Deoarece „nu umblăm cu mărunțișuri” am decis să evidențiem acele societăți comerciale care înregistrează datorii de peste 100.000 de lei și vom începe cu cel mai mare datornic la bugetul local, Industria Sârmei Câmpia Turzii SA.

Cu o pierdere de peste 360.000 de lei înregistrată în 2017, ISCT are datorii în valoare de peste 3.9 milioane de lei la Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii.

Practic, având în vedere situația juridică a societății, municipalitatea ar putea solicita, în orice moment, falimentul și scoaterea la licitație a activelor și pasivelor ISCT, însă acest lucru nu ar avantaja pe nimeni, deoarece Lojigan & Co. speră să obțină, cu titlul de dare în plată, atât terenul pe care se află colonia de rromi de pe strada Vasile Goldiș, cât și Stadionul „Mihai Adam”.

Al doilea cel mai mare datornic la bugetul local al Câmpiei Turzii este Armaghedon SRL.

Firma, aflată în insolvență, are datorii de peste 4 miliarde de lei vechi; cu toate acestea, nimeni nu s-a hotărât să ceară falimentul acesteia, astfel că datoriile continuă să se adune.

Pe locul al treilea se află societatea Ralion Construct SRL din Cluj Napoca cu datorii de puțin peste 3 miliarde de lei, iar pe 4 este Sort Instal Construct din Viișoara cu 2.5 miliarde de lei datorii.

O „paranteză” interesantă în acest top este firma Tefir Import Export al omului de afaceri, Rusu Teofil, care are peste 15.000 de lei datorii la Bugetul Local.

Cu toate acestea, datoriile firmei nu a împiedicat puterea locală de la Câmpia Turzii să-l „ungă” pe Rusu drept administrator al viitoarei societăți de transport local, dar asupra acestui subiect vom stărui cu altă ocazie.

Sărbători fericite!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: