spot_img
spot_img

Dana Deac – atitudine controversată privitor la campania #MeToo

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Celebra jurnalistă și publicistă din Turda, Dana Deac, a postat pe rețelele de socializare o luare de atitudine vis-a-vis de campania #MeToo, prin care mai multe femei cu statut public au condamnat sau au vorbit despre experiențele traumatizante prin care au trecut, ca urmare a hărțuirii sau a abuzurilor sexuale.

„Cu siguranţă ştiţi de #MeToo, campania prin care milioane de persoane îşi povestesc online propriile experienţe de hărţuire sexuală. Legat de ea vreau să spun doar atât: deplâng victimele violenţelor de orice fel, dar nu pot să nu fiu de partea celor care le consideră pe multe din pretinsele victime, ipocrite. Nu spun că mişcarea e rea. Prin ea au fost şi sunt demascaţi oameni care trebuie să plătească prostiile pe care le-au făcut. Dar mă întreb de ce unele dive ale cinematografiei americane vin acum, după 20 de ani, să aducă acuzaţii asupra modului ăn care au fost tratate? Chiar nu au putut spune nimic timp de 20 de ani şi acum au devenit, brusc şi dintr-o dată, femei războinice pe cai albi? Ce le-a oprit timp de 20 de ani să tacă? Banii primiţi în fimele unde au fost distribuite de cei pe care îi acuză acum, sau premiile primite pentru acele roluri? Dragele mele, e ok să îi daţi în gât pe toţi weinsteinii pământului. Dar faceţi-o atunci când s-a întâmplat, nu după ce ai tras toate foloasele din faptele de demult. Voi nu aţi încercat să seduceţi pentru a obţine un rol, nu? Şi spuneţi că aţi suferit şi sunteţi pietrificate sau mai ştiu eu cum? Oare de ce nu se vede asta în fotografiile acelor vremuri? Păreţi fericite şi iubitoare, nu distruse… Îmi cer scuze femeilor care au suferit hărţuiri sexuale. Cu siguranţă nu v-a fost uşor şi nu vă este. Şi, repet: condamnarea oricărui tip de abuz sexual este justă și binevenită. Dar nu cred în denunţuri ipocrite făcute după 20 sau 30 de ani ca să te bage presa în seamă…”, a scris Dana Deac pe facebook.

Desigur, jurnalista turdeancă nu are și nici nu va avea vreodată o experiență similară și nici nu știe sau nu va ști ce înseamnă să fi abuzată sau hărțuită sexual, însă acest tip de experiențe se întâmplă, deoarece trăim într-o societate murdară și perfidă, în care bărbații ajunși în diverse funcții publice vor să-și șteargă din memorie perioada în care erau niște ”nime-n drum”, iar prin asta fac propuneri indecente tuturor femeilor cu forme pe care le întâlnesc sau le solicită, din semne, fostelor secretare, să-i pupe pe obraz, ca să se dea „cocoși” de față cu interlocutorii.

Chiar și în Turda și Câmpia Turzii există femei care au suferit de pe urma abuzurilor și hărțuirilor sexuale, dar se tem să facă public totul. Desigur … Dana Deac nu se numără printre aceste femei.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Tornadă în apropierea Turzii!

Un turdean a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu ceea ce pare o formațiune sub formă...

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...

Cristian Matei, mesaj de felicitare pentru elevii de 10 ai Turzii

Turda are elevi de nota #10! 💟   Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, vă felicit pentru rezultatele bune obținute...

El este singurul elev de 10 curat la Evaluarea Națională, din zona Turda-Câmpia Turzii

Șeful de Promoție al Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș” din Turda, David Ciutureanu, a reușit să obțină media 10...
spot_img

De mâine revin ninsorile – cod galben de ninsoare și vânt în județul Cluj

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ     COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 - 25 martie, ora 10:00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte Zone afectate: Dobrogea și jumătatea...
%d bloggers like this: