spot_img
spot_img

Dacă ai o singură viață, de ce să o irosești privind-o pe a altuia?

spot_img

Într-o lume în care rețelele de socializare sunt principala îndeletnicire a oamenilor, nu mai pare atât de incredibil faptul că, în viața de zi cu zi, ne axăm mai mult pe viețile altora, decât pe viețile noastre, pe principiul “nu vedem bârna din ochiul nostru, dar vedem paiul din ochiul altuia”.

„L-ai văzut pe ăla? Ai auzit ce-a zis aia? Oare o înșeală ăla pe sotia sa?” sunt doar câteva dintre întrebările existențiale la care răspunde individul, în ultima perioadă.

Ne uităm la emisiuni-tabloid sau la reality-show-uri … toate sunt despre viețile altora. Stăm pe rețelele de socializare ca să vedem ce scriu/fac/gândesc alții.

Ne punem selfie-uri triste și poze pe net, ca să vedem câte aprecieri primim, toate acestea fiind manifestări ale unor oameni fricoși, lași, care au pierdut lupta cu sine și care nu mai au curajul să se privească în oglindă.

De altfel, să te privești în oglindă, în alt context decât cel de make-up este unul dintre cele mai grele lucruri pe care poți să le faci, iar asta deoarece ai toate șansele ca, privindu-te, să-ți descoperi vulnerabilitățile.

Defapt nu vrem sa le vedem, pentru că le cunoaștem, dar le ignorăm și nu ne place să vorbim despre noi decât ceea ce vrem.
Ne place să ne plângem de orice, dar nu ne place să vorbim despre faptul că suntem leneși, mincinoși, rău-voitori, lacomi.

De-asta apelăm la mentalitatea de „viața ăluia e mai interesantă” și considerăm că atât timp cât vorbim despre alții sau ne raportăm la alții, viața noastră așa imperfectă, cum e ea, poate să treacă, fără ca noi să facem efortul de a ne trezi, de a ne privi în ochi și de a ne întreba: „eu cine sunt?”

Ceea ce este, cu adevărat, magic – sarcastic vorbind, e faptul că avem toate șansele să ne treacă viața ca frunza pe apă, fără să fi învățat nimic, fără să ne fi privit măcar odată în oglindă și fără să ne remediem metehnele pe care le-am acumulat. Astfel, vom ajunge la vârsta la care omul se stinge, fără să acumulăm altceva decât plăceri pasagere, bârfe și experiențe… din viețile altora, iar asta este cel mai grav, deoarece viața nu se întoarce niciodată.

Dacă ai o singură viață, de ce să o irosești privind-o pe a altuia?

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...

IPJ Cluj revine cu date despre accidentul rutier de la Turda – o femeie a fost rănită

Două autoturisme s-au ciocnit, în această seară, în cartierul...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Tu ce faci pentru evoluția personală?

Curs acreditat ANC va ofera certificarea in ocupatia de...

Data Black Friday 2022 în România a fost dezvăluită. Când pică Black Friday?

A fost stabilită data oficială pentru cel mai așteptat...

Drumuri pietruite la Ceanu Mare

Profitând de vremea excelentă de afară, echipele Primăriei Ceanu...

Prima zi FĂRĂ infecții noi cu Coronavirus în județul Cluj

Instituția Prefectului Județului Cluj a remis buletinul de presă...

200 de ani de tradiție și „tîrguială” la Fechetău

Cel mai mare targ de anticariat , vechituri si...
spot_img
spot_imgspot_img

Hai că-i bun! Cetățenii din Câmpia Turzii NU AU NEVOIE de declarație pe propria răspundere pentru a merge la Frata, Luduș sau Unirea

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un material informativ din care reiese că cetățenii din Municipiul Câmpia Turzii se pot deplasa prin 3...

Florinică… PA! N-o să te regrete NIMENI!

Oficial, cel mai slab, incompetent, arogant și penibil premier din istoria României, Florin Cîțu, a fost ejectat din funcție! În urma acestei note de subsol...

Hopa! Dosarul jafului de la Zoo Turda a fost retrimis la procurori! Prea s-a pus batista pe țambal!

Cu 9 zile înainte de startul campaniei electorale pentru alegerile locale, o știre venită de la Cluj Napoca dă fiori de groază unora. Deși mulți...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: