fbpx
spot_img
HomeDEZVĂLUIRICuriosul caz al liderilor de partid fără job, săraci sau cinstiți (după...

Curiosul caz al liderilor de partid fără job, săraci sau cinstiți (după posibilități)

- Advertisement -

În această săptămână, RefleqtMedia a aruncat o privire succintă, dar elocventă, asupra declarațiilor de avere și interese ale consilierilor locali din Turda și Câmpia Turzii.

Vrem să vedem cât sunt de capabili, din toate punctele de vedere, acești oameni să reprezinte interesele turdenilor, respectiv ale ghirișenilor.

În primul rând, ne focusăm atenția asupra a doi consilieri locali care, conform declarației de avere, ar putea fi chiar eligibili pentru un dosar de asistență socială – unul neînregistrând venituri, celălalt înregistrând venituri foarte mici.

Totuși, analiza pe care o să o prezentăm va scoate la iveală o serie de inadvertențe, demne de luat în seamă inclusiv de anumite structuri și instituții.

Răzvan Ciortea – inginer pe minimum pe economie, care conduce un Mercedes ultimul răcnet. 

Dacă ne uităm pe declarația de avere a consilierului local PSD, Răzvan Ciortea, care – întâmplător – este și președintele PSD Turda, observăm că … e sărac nevoie mare.

Fără casă, fără terenuri, cu un apartament înstrăinat PRIN DONAȚIE, în 2019, situația lui Ciortea aproape că generează empatie.

Ba mai mult, conform propriei declarații de avere, în anul precedent completării acesteia, Ciortea a înregistrat venituri în valoare de 14.180 lei, adică 1.181 de lei pe lună (dacă împărțim venitul trecut pe declarația de avere la 12 luni, câte are anul).

Păi … în acest context, cum poate Ciortea să fie și lider de partid, să sponsorizeze campanii electorale, să conducă mașina pe care o conduce și … mai ales, să ia și în balon alți consilieri locali?

Cheia se află chiar în firma care i-a asigurat venitul lui Ciortea – Activ Fluid Instal SRL, din Bistrița Năsăud – o societate comercială care, până în 2008, i-a aparținut chiar lui Ciortea, iar acum aparține unei persoane din familia lui Ciortea.

Oare … liderul PSD Turda încasează lei „pe sub mână” de la firma familiei?

Andrei Suciu – fără slujbă de vreo trei ani, dar cu un cont „gras” de 79 de mii de euro

Al doilea caz care ne-a ieșit „în față” la studierea declarațiilor de avere și interese ale consilierilor locali este cel al lui Andrei Suciu de la USR.

Ne-am obișnuit, deja, cu statutul de persoană ne-angajată de care „se bucură” Andrei Suciu, însă pentru o persoană care nu are nici job, nici casă, decât o mașină Skoda, pare cel puțin interesant contul de 79,000 de euro pe care l-a deschis Suciu în 2020.

Unele surse ne-au transmis că acel cont a rezultat ca urmare a unui proces de partaj, dar totuși … domnul Suciu, cel care voia să fie primarul Turzii … oare chiar nu se poate angaja? 

Declarațiile de avere/interese ale celor doi consilieri locali sunt publice… pe site-u, www.primariaturda.ro

Acești consilieri locali sunt cei care reprezintă interesele turdenilor. Ei sunt modele de onestitate, abnegație și determinare … teoretic.

Urmează: Curiozul caz al consilierului care a înstrăinat părți sociale la propria firmă, pentru a continua un conflict de interese pe care Agenția Națională de Integritate nu îl vede!

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Panică la Aiud – un balcon stă să cadă

0
ISU Alba ne informează cu privire la o situație delicată în orașul Aiud. Din informațiile provenite de la ISU Alba, un balcon stă să...

Comentarii

%d bloggers like this: