17.1 C
Turda
Tuesday, August 2, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiCupa „Trei lacuri” la Festivalul Peștelui - iată regulamentul de concurs

Cupa „Trei lacuri” la Festivalul Peștelui – iată regulamentul de concurs

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Regulament concurs de pescuit
Cupa “La trei Lacuri 2019”
Ediția a-II-a, 24 h, lacul 3
17-18 Mai

Concursul va avea loc in ziua de 17-18 Mai 2019, incepand de la orele 18.00 si va dura timp de 24 ore.

Art 1. Concursul de pescuit sportiv ” Cupa Trei Lacuri ” este organizat de Primaria Municipiului Campia Turzii si Consiliul Local 
Art 2. Prezentul regulament este redactat de catre organizatori. 
Art 3. In cadrul concursului vor lua parte 15 echipe compuse din cate 2 pescari cu drepturi depline.
Art 4. Taxa de inscriere in valoare de 80 lei/echipa/stand trebuie achitata in data de 17 Mai 2018. Numai achitarea taxei asigura participarea la concurs.
Art 5. La concursul de pescuit sportiv pot participa atat pescari sportivi, cat si amatori, de sex feminin sau masculin, dar care au implinit varsta de 18 ani. In cazul in care nu au implinit varsta de 18 ani, acestia trebuie sa fie insotiti de catre un adult.
Art 6. Fiecare echipa va pescui cu cate 3 undite, de tip feeder sau lanseta, cu monturi cu un singur carlig si cu plumb sau momitor care sa permita eliberarea imediata a pestelui in caz de ruptura.
Art 7. Concursul de pescuit sportiv va fi condus de catre o comisie de arbitri care va asigura desfasurarea concursului in conditiile regulamentului. Comisia va evalua concurentii, va solutiona orice reclamatie sau contestatie si va aplica sanctiunile prevazute de regulament daca este cazul. In cazul oricarei neintelegeri, seful comisiei va lua decizia finala. Comisia va redacta fisele de arbitraj si clasamentul final.
Art 8. Arbitri au obligatia de a verifica pescarii si echipamentul acestora la intrarea pe balta, in timpul concursului si la terminarea acestuia. Acestia trebuie sa adopte un comportament adecvat, impartial si sa trateze competitia cu sportivitate. In cazul unor neintelegeri, trebuie sa ia act imediat si sa solutioneze amiabil problemele sau sa anunte de urgenta seful arbitrilor in cazul in care nu stiu ce decizie sa adopte. De asemenea, arbitri au obligatia de a se autosesiza in cazul in care observa incalcarea regulamentului de catre concurenti si sa ii depuncteze sau descalifice pe acestia in functie de punctele din regulament incalcate. 
Art 9. Orice contestatie din partea unui concurent se poate depunde in maxim 30 de minute de la savarsirea faptei, in scris, la comisia de arbitri.
Art 10. Concursul se va desfasura in zona numita ” La Trei Lacuri ” de pe raza Municipiului Campia Turzii, lacul 3
Art 11. Modalitatea de punctare o reprezinta cantitatea totala de peste prins din specia crap, ten sau caras, cu greutatea mai mare de 500 de grame. 
Art 12. Pestele prins se va cantari pe loc. In cazul in care cantitatea de peste prinsa pe balta va fi mare, fiecare echipa trebuie sa aiba la ea cel putin doi saci de pastrare pentru pesti sau un juvelnic tip tunel mare in care sa pastreze pestii pana cand arbitru va ajunge la cantarire. In cazul juvelnicului acesta trebuie sa aiba o lungime de cel putin 2,5 metri, iar in cazul sacilor de pastrare acestia trebuie sa aiba o latime de cel putin 1 metru. De asemenea, fiecare echipa va trebui sa aiba in dotare cel putin un minciog cu deschidere mare, minim 70 de cm, si cu ochiuri mici, saltea de primire, pe care sa aseze pestii cand ii vor scoate pe mal si spray antiseptic. 
Art 13. La inceputul concursului arbitrii vor verifica existenta,minciocului, juvelnicului si a sprayului antiseptic. Echipele care nu pot prezenta aceste echipamente vor incepe concursul cu intarziere cand vor remedia lipsurile. 
Art 14. La fiecare cantarire este obligatorie prezenta unui vecin de stand. Fara prezenta unui vecin de stand nu se poate face cantarirea. Pe foaia de concurs, langa greutatea si specia pestelui, va semna atat arbitrul, cat si cel care a prins pestele si vecinul care a asistat la cantarire si este de acord cu modul in care s-a realizat.

Regulament impus concurentilor


1. Echipamentul necesar pentru pescuit este adus de catre concurenti. Odata inceput concursul, concurenti nu se mai pot aproviziona cu momeli sau alte tipuri de echipamente sau accesorii.
2. Pe langa echipamentul de pescuit, fiecare echipa trebuie sa aiba in dotare saci menajeri pentru a lasa standul curat dupa terminarea concursului, fara coji de seminte sau mucuri de tigari.
3. Concursul va incepe la ora 18.00. Primirea concurentilor se va face de la ora 16.00, iar inregistrarea acestora se va realiza pe baza cartii de identitate. Tragerea la sorti va incepe in jurul orei 17.00.
4. Terminarea concursului va fi in jurului orei 18.00, la 24 de ore din mometului in care incepe. In cazul in care un concurent agata un peste in ultimele minute ale competitiei, iar finalulul concursului il gaseste in drill, acesta are la dispozitie inca 15 minute pentru a scoate pestele afara.
5. Este interzisa intrarea in apa mai mult decat pana la genunchi, sub orice alt motiv decat scoaterea pestelui cu minciogul sau ancorarea juvelnicului la apa adanca.
6. Pestele se poate scoate in standul vecin, doar cu acordul prealabil al vecinului. 
7. Din momentul in care ajung pe standuri concurentii au 45 de minute la dispozitie pentru a isi instala echipamentul de pescuit si 15 minute pentru a efectua nadirea grea, moment care va fi anuntul pentru a fi cunoscut de toata lumea.
8. Nadirea grea este permisa doar la inceputul concursului. Pe toata durata concursului este permisa nadirea doar cu momitorul, materialele solubile, prastia si cobra, dar nu cu momeli a caror diametru depaseste 30 de mm.
9. Este interzisa folosirea monturilor cu mai mult de un carlig. Toate carligele trebuie sa fie prevazute cu fir de par. Este interzisa atasarea momeli pe carlig. De asemenea, monturile trebuie sa permita eliberarea plumubului sau a momitorului in caz de ruptura.
10. Este interzisa folosirea oricarui tip de nada vie.
11. Este interzisa prezentarea la cantar a pestilor raniti sau morti. Se recomanda manevrarea cu grija a pestilor atat in timpul drilului, cat si pe mal.
12. Dupa realizarea unei capturi, in cazul in care un arbitru este liber, pescarul este obligat sa solicite imediat cantarirea pestelui sau sa il puna pe acesta in juvelnic si sa astepte eliberarea unui arbitru si sa solicite apoi cantarirea.
13. In timpul concursului este strict interzisa parasirea standului de catre concurenti, inafara unor situatii foarte intemeiate, care vor fi prezentate arbitrului, iar dupa instiintarea acestuia, concurentul va parasi standul impreuna cu arbitrul. Daca un concurent paraseste complexul de pescuit, nu se mai poate intoarce sa participe la concurs.
14. In timpul concursului este strict interzisa circulatia masinilor in interiorul complexului sau in jurul lacului.
15. Este interzisa folosirea oricarui tip de sonar sau barcuta de nadit.
16. Toate activitatile de pescuit ( nadit, lansat, drill) se vor desfasura din interiorul standului.
17. Fiecare stand va primi o directie de pescuit, explicata de catre arbitru si va avea doua limite exterioare ale standului, pe care nu va avea voie sa le depaseasca. Atat prin lansare, cat si prin nadire.
18. Furtul sau omorarea pestilor atrage dupa sine si achitarea contravalorii acestora.

Incalcarea punctelor 7,8,9,10,11,13,14,15,16,18 atrage de la sine eliminarea directa din concurs
Incalcarea punctelor 1,2,3,4,5,6,12,17 conduce la primirea unui avertisment. La acumularea a doua avertismente, echipa este depunctata cu 30 de kilograme din cantitatea de peste prinsa, iar la 3 avertismente este eliminata din concurs.

Recomadari premii: Locul 1 – Trofeu
Locul 2 – Trofeu
Locul 3 – Trofeu
Captura cea mai mare- Trofeu
Premiile 1,2,3 pot cumula premiul Captura cea mai mare.

Intocmit : Lechintan Ioan –Marian, administrator Complex de agrement “La Trei Lacuri”

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: