fbpx
spot_img
HomeANALIZĂCum să trăiești cu mai puțin

Cum să trăiești cu mai puțin

- Advertisement -

Ești obligat să trăiești cu mai puțin din cauza unei crize economice? O pandemie, dezastrele naturale, instabilitatea politică și conflictele armate pot afecta pe neașteptate economia. Deși pierderea bruscă a veniturilor poate fi un factor de stres, poți reuși să trăiești cu mai puțini bani urmând sfaturile practice și înțelepte ale Bibliei.

1. Acceptă noua situație.

Principiu biblic: „Știu să trăiesc și cu puțin, știu să trăiesc și cu mult”. (Filipeni 4:12)

Chiar dacă de acum vei câștiga mai puțini bani ca înainte, te poți adapta noii situații. Cu cât o accepți mai repede și începi să faci schimbări, cu atât tu și familia ta îi veți face față mai ușor.

Interesează-te cu privire la ajutoarele guvernamentale sau umanitare pe care le poți primi. Acționează cu promptitudine deoarece, de obicei, timpul în care poți solicita astfel de fonduri este limitat.

2. Discutați situația la nivel de familie.

Principiu biblic: „Planurile eșuează când nu există sfat, dar se împlinesc când sunt mulți sfătuitori”. (Proverbele 15:22)

Discută situația cu partenerul tău conjugal și cu copiii. Comunicând lucrurile în mod clar și deschis, îi poți ajuta pe toți membrii familiei să înțeleagă și să sprijine schimbările ce ar trebui făcute. Dacă toți se străduiesc să fie economi și să evite risipa, veți reuși să vă descurcați mai bine cu banii pe care îi aveți.

Citește articolul complet aici

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Propunere inedită din partea USR PLUS pentru Primăria Câmpia Turzii

1
În condițiile în care, încet dar sigur, Câmpia Turzii se transformă într-un fel de junglă mocirloasă, în care noroaiele se completează perfect cu rampele...

Comentarii

%d bloggers like this: