De obicei, shaorma și produserle de fast-food sunt percepute ca fiind nocive, nesănătoase, periculoase chiar … însă la Câmpia Turzii a apărut o excepție!
Shaormeria Art Food, situată pe strada Aurel Vlaicu, în Complexul vechi, s-a deshis recent și vine cu o serie de noutăți gastronomice.
Cu un meniu variat, care cuprinde shaworma de pui, hamburger, sandwich-uri, ceafă de porc, șnițel de pui, hot dog sau chiar pizza și desert, această shaormerie sparge tiparele, dar … ceea ce este inedit nici măcar nu v-am spus.
Este vorba despre sosurile „home-made”, produse chiar de patronii shaormeriei, care nu doar că sunt ușoare pentru stomac, dar sunt și foarte sănătoase, fiind pe bază de iaurt, în contrast cu cele clasice și nesănătoase, pe bază de maioneză.
Povestea din spatele restaurantului este la fel de impresionantă ca și meniul în sine.
Rareș și Emilia, doi tineri din județul Mureș, s-au cunoscut acum 18 ani și de atunci nu s-au mai despărțit.
Vreme de 12 ani au lucrat în Italia, unde Rareș s-a îmbolnăvit de cancer la stomac.
“M-au operat imediat. După operație, 3 luni am făcut chimioterapie și mergeam la servici cu cateterul de chimio montat la mine in piept și cu un alt dispozitiv montat în coloană”, este mărturia impresionantă a lui Rareș.
După 12 ani de muncă în Italia s-au întors acasă și fac cele mai șmechere produse de fast food.
“Sosurile le prepară soția mea. Carnea este din piept și pulpă de pui, ceafa de porc o preparăm noi, carnea de hamburger o luam crudă și o gătim pe grill, aluatul de pizza îl pregătim noi. Foarte puține lucruri avem semipreparate. În general, lucrăm cu produse sănătoase, cu gust, care satisfac chiar și cei mai pretențioși clienți”, spune Rareș Bubău, patronul Art Food.
Și da, au cea mai bună shaworma din Câmpia Turzii și cea mai bună din Luduș.. credeți-ne! Le-am gustat și noi!
Comentarii