29.7 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiCultura și identitatea maghiară celebrate la Câmpia Turzii

Cultura și identitatea maghiară celebrate la Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

An de an, comunitatea din Câmpia Turzii onorează tradițiile și identitatea minorităților care locuiesc în municipiul nostru.
Este un gest de normalitate și fraternitate, menit să întărească relațiile inter-umane, indiferent de etnie, religie sau rasă.

În perioada 20-21 octombrie 2018 se vor desfășura în Câmpia Turzii Zilele Minorității Maghiare. Evenimentul este așteptat de comunitatea maghiară, fiind un prilej propice întâlnirilor, dezbaterilor de idei și socializare.

Programul începe sâmbătă, de la ora 9:00, un minicampionat de tenis de masă, găzduit de Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev” din Municipiu.

De la orele 10:00 va debuta programul ”Porți Deschise la Biserica Reformată” – un tur ghidat, în limbile română și maghiară, a celei mai vechi clădiri din municipiul Câmpia Turzii.

Seara, la ora 17:00 începe Gala Minorității Maghiare la Palatul Cultural „Ionel Floașiu”, în cadrul căreia va evolua formația de muzică ușoară Party Cover Band, din Sf.Gheorghe și corul Pro Cantata din orașul Kisber.

Vor fi prezenți la program și copiii de la grădiniță și elevii de la secția maghiară cu un program cultural artistic, iar o frumoasă expoziție de pictură a elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, secția maghiară va decora holul clădirii.

“Invităm pe toți cetățenii orașului la acest eveniment, ca să consolidăm legăturile interetnice, să ne cunoaștem mai bine și să ne bucurăm împreună.” transmite Nagy Ana Maria, președintele UDMR Câmpia Turzii.

Duminică, 21 octombrie 2018, de la ora 14:00, va avea loc tradiționalul „Bal al strugurilor”, la restaurantul „Moara cu Noroc”.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu Organizația Locală a UDMR.
Sponsori: Fundația Communitas și Asociația Active Life.

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: