13.9 C
Turda
Sunday, August 14, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiCultura de la Campia Turzii - intre sublim si penibil

Cultura de la Campia Turzii – intre sublim si penibil

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

“Administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a decis sărbătorirea Zilei Mondiale a Poeziei printr-o lansare de carte.
Poetul turdean, Călin Pop, își lansează volumul de versuri „Iubirea ne învață mersul pe sârmă”, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei.”, este inceputul unei postari publicare de Primaria Campia Turzii pe retelele de socializare.

Venit pe filiera Zahan – Soporan, Calin Pop nu este, sub nicio forma, vreo valoare a poeziei, daca este sa dam crezare spuselor Olgai Morar, doctor in literatura romana.

“După ce îi descoperă lui Călin Pop faptul că ”poezia e mai mult decât un discurs amical” Olga Elena Morar remarcă ”lipsa profunzimii versurilor”. Și ”doctorul de literatură” se explică: ”Uneori poezia devine o înșiruire de acțiuni fără a conferi substanță discursului liric (vezi Poartă-mă, Așa cum suntem), alteori, poate din cauza lipsei coerenței ideatice, avem de-a face cu o încercare naivă de abordare a poeziei”. În rezumat, incoerența și naivitatea fac parte din atributele conferite de către Călin Pop creațiilor sale, dixit Olga Elena Morar.

Dispusă la concesii, aceasta acceptă că ”asocierile ilogice la nivel ideatic pot fi un semn al postmodernității” dar ”e nevoie de șlefuirea continuă a poeziei, de tăierea apelor pentru a face să strălucească un diamant” a adăugat prof. dr. Olga Elena Morar. În concluzie ”doctorul de litere” a prescris autorului volumului ”Iubirea ne învață mersul pe sârmă” evadări periodice de sub cupola circului, unde face echilibristică poetică, deoarece ”se impune maturizarea din punct de vedere literar, alegerea pe viitor a unui limbaj plin de noblețe și rafinament. “, se arata intr-un articol publicat de jurnalistul si dramaturgul turdean, Emil Halastuan.

Asadar, pare-se ca activitatile Palatului Cultural “Ionel Floasiu” alterneaza intre sublim si penibil… ia ganditi-va unde se incadreaza lansarea de carte?

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: