spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Cristina Burciu: Plata facturilor prin intermediul cardurilor pentru energie va începe în februarie

Cardurile pentru plata facturilor la energie vor fi operaționale începând cu februarie, în prezent fiind în plină derulare operațiunea de printare și împlicuire a acestora, la Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naționale Poșta Română. Astfel, din data de 1 februarie și pănă la sfârșitul lunii, poștașii vor distribui cardurile pentru prima tranșă, în valoare de 700 de lei pentru fiecare beneficiar. Plățile cu cardurile de energie vor putea fi făcute începând cu data de 20 februarie a.c., acestea fiind unul dintre ajutoarele substanțiale oferite populației cu venituri reduse de către Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, pentru a depăși iarna în condiții optime.

Beneficiarii care au întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire au la dispoziție un call center specializat pe această problemă, pus la dispoziție de Poșta Română, la numărul de telefon 0319966, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.

Plățile se vor face la orice subunitate a Poștei Române sau direct la poștaș, la domiciliul beneficiarului.

 

 

În vederea fluidizării întregului proces de distribuire, colectare și depunere a cardurilor de energie, angajații Poștei Române au fost specializați pentru a face față tuturor rigorilor, fiind pregătiți în prealabil, atât pentru declarațiile pe propria răspundere, cât și pentru celelalte operațiuni. De altfel, instituția respectivă asigură tot fluxul logistic al acestui proces, iar calendarul proiectului este respectat întocmai, fără niciun fel de întârziere.

Potrivit procedurii emise de Ministerul investițiilor și Fondurilor Europene, instituția desemnată pentru a coordona acest demers, beneficiarii vor completa plata prin mandat poștal în contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari), iar ulterior vor primi dovada plății, pe care va fi înscris soldul după efectuarea plății, valoarea plății/plăților realizate, precum și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata.

Alături de cardurile pentru alimente și mese calde, distribuite de Executiv încă din vara anului trecut, voucherele pentru plata facturilor vor ajuta milioane de români, aflați în situații dificile, să aibă condiții decente de viață, în mod deosebit persoanele vârstnice, cea mai vulnerabilă categorie a populației.

Sunt încrezătoare că sprijinirea populației prin intermediul acestor carduri pentru plata energiei va fi extrem de folositoare beneficiarilor, respectiv pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani, pensionarii de invaliditate, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu condiția să aibă venituri de sub 2.000 lei inclusiv, familiile care au alocație de susținere, precum și persoanele care primesc ajutoare sociale.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img