spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Cristina Burciu: Întărirea climatului siguranței în școli, o prioritate a PNL

Guvernul susținut de PNL este preocupat îndeaproape de adoptarea tuturor deciziilor necesare desfășurării în cele mai bune condiții a noului an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

În acest sens, la nivelul Executivului s-a decis revizuirea Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în școli, document care implică conlucrarea a patru ministere conduse de liberali, precum și a altor structuri guvernamentale responsabile de viața copiilor noștri.

Reprezentanții instituțiilor decidente sunt în plin proces de identificare a soluțiilor optime în vederea combaterii eficiente a violenței și a consumului de droguri în școli, atât la nivel național, cât și județean.

Neîndoielnic, România are nevoie de stabilitate și disciplină în unitățile de învățământ preuniversitar, deoarece doar astfel vom putea preveni eficient consumul de substanțe interzise, actele de violență, delicvența juvenilă, precum și abandonul școlar, fenomene periculoase care s-au înmulțit considerabil în ultima perioadă.

Salut demersurile PNL de a integra problemele școlii în agenda zilnică a comunităților locale, deoarece, doar printr-o conlucrare activă, între instituțiile responsabile, cadrele didactice, părinți și elevi, vom putea iniția și implementa soluțiile necesare privind rezolvarea acestor aspecte îngrijorătoare pentru întreaga societate.

De asemenea, sunt convinsă că autoritățile decidente trebuie să adopte cele mai potrivite măsuri de sprijin a copiilor și adolescenților acuzați de comiterea unor fapte de violență, consum de alcool și droguri sau dezinteres total față de procesul de învățământ.

Statul român este obligat să soluționeze aceste subiecte delicate, prevederile Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în școli conținând măsuri preventive și decizii concludente în vederea rezolvării cazurilor care încalcă legislația și normele în vigoare.

Consider că deciziile adoptate în scopul întăririi climatului de siguranță în unitățile de învățământ trebuie să fie concrete, precise și predictibile, astfel încât să fie aplicate imediat.

Îmi exprim încrederea că ultimele propuneri și sugestii vor îmbunătăți substanțial Planul Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în școli, astfel încât anul școlar 2023-2024 să se desfășoare fără evenimente negative notabile.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img