18.8 C
Turda
Friday, September 30, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaCristina Burciu: „Instituţiile de resort ale statului român nu s-au implicat suficient...

Cristina Burciu: „Instituţiile de resort ale statului român nu s-au implicat suficient de activ în sprijinirea învăţământului în limba română pentru etnicii români din ţările vecine ”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prin intermediul unui comunicat de presă remis astăzi, deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, a tras un semnal de alarmă vis-a-vis de situația copiilor români, care învață în școlile dinafara granițelor.

Aceasta a reliefat faptul că în țările vecine României nu există, practic, învățământ în limba maternă pentru minoritățile românești, lucru care dezechilibrează relațiile bilaterale cu vecinii.

„Am reliefat prin această intervenţie parlamentară existenţa cadrului legal necesar dezvoltării culturii şi spiritului românesc în rândul românilor care trăiesc şi muncesc departe de ţară. Cu toate acestea, reprezentanţii comunităţilor româneşti afirmă că instituţiile de resort ale statului român nu s-au implicat suficient de activ în sprijinirea învăţământului în limba română pentru etnicii români din ţările vecine României, mai ales după situaţia survenită în urma modificării legii învăţământului din Ucraina”, a precizat Cristina Burciu.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: