spot_img
spot_img

Cristina Burciu: „Instituţiile de resort ale statului român nu s-au implicat suficient de activ în sprijinirea învăţământului în limba română pentru etnicii români din ţările vecine ”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Prin intermediul unui comunicat de presă remis astăzi, deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, a tras un semnal de alarmă vis-a-vis de situația copiilor români, care învață în școlile dinafara granițelor.

Aceasta a reliefat faptul că în țările vecine României nu există, practic, învățământ în limba maternă pentru minoritățile românești, lucru care dezechilibrează relațiile bilaterale cu vecinii.

„Am reliefat prin această intervenţie parlamentară existenţa cadrului legal necesar dezvoltării culturii şi spiritului românesc în rândul românilor care trăiesc şi muncesc departe de ţară. Cu toate acestea, reprezentanţii comunităţilor româneşti afirmă că instituţiile de resort ale statului român nu s-au implicat suficient de activ în sprijinirea învăţământului în limba română pentru etnicii români din ţările vecine României, mai ales după situaţia survenită în urma modificării legii învăţământului din Ucraina”, a precizat Cristina Burciu.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Rezultate BAC 2022 – cea mai mare medie din zona Turda – Câmpia Turzii!

Deși niciunul dintre absolenții de liceu din zona Turda - Câmpia Turzii care au susținut examenul de Bacalureat...

Rezultate Bacalaureat 2022!

Conform metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, astăzi, 27 iunie 2022, până la ora 12:00 vor fi...

Salarii extraordinare, la Kaufland TURDA – câștigurile încep de la 3500 lei

Candidaţii care stăpânesc germana şi vor să lucreze la Kaufland pot aplica pentru postul de asistent manager sau...

Drapelul național românesc, omagiat cu mare fast, la Turda

Autoritățile locale ale Municipiului Turda au organizat, astăzi 26 iunie 2022, cu ocazia Zilei Drapelului Național, o serie...
spot_img

Razie a polițiștilor clujeni în Pata Rât

Peste 40 de polițiști și jandarmi au acționat în zona Pata Rât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Șase persoane, bănuite de...
%d bloggers like this: