spot_img
spot_img

Cristina Burciu: „Fiecare român este dator să vegheze la protecţia mediului!”

spot_img

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje.

Iniţiativa legislativă a reglementat transpunerea Directivei UE 2015/720 a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2015 privind reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire.

Legea votată de Parlament interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner, respectiv pungile de unică folosinţă, pe înţelesul tuturor. De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2019, se interzice în totalitate şi în România comercializarea acestor pungi de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner.

Legea mai prevede şi responsabilitatea operatorilor economici care introduc pe piaţa naţională pungi de transport din plastic biodegradabile şi compostabile de a eticheta aceste ambalaje. De asemenea, noul act normativ introduce obligaţia operatorilor economici care comercializează produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile de a primi ambalajele reutilizabile la schimb sau de a rambursa, la solicitarea consumatorului, valoarea depozitului. Nu în ultimul rând, agenţii economici care distribuie ambalaje de desfacere, inclusiv pungi din plastic, trebuie să se ocupe şi de eliminarea deşeurilor rezultate.

Prin această lege, România se alătură statelor civilizate şi din punctul de vedere al colectării şi reciclării pungilor, începând din vară doar cele reutilizabile fiind destinate comercializării. În opinia mea, protecţia mediului trebuie să constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi, deoarece toţi trebuie să contribuim la păstrarea unui mediu sănătos şi pentru viitoarele generaţii. Pe lângă modul de aplicare a acestei noi legi, consider că toţi românii sunt datori să vegheze la respectarea unui mediu cât mai puţin poluat, iar un minim de atenţie pe această temă ar aduce mari beneficii pe termen lung.

Deputat PSD Cluj,
CRISTINA BURCIU
28 martie 2018

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

S-a deschis Targul de Craciun, la Turda

🎁🎅🌟☃️🎄 ❄️Aseară am dat startul sărbătorilor de iarnă! Târgul...

❗️ 21 de tone de material antiderapant, pe drumurile județene din zona Turzii

ℹ️ Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în...

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

EXTRAORDINAR! Andrei Curcă s-a întors acasă

După aproape 3 săptămâni de „pribegie”, Andrei Curcă, băiatul...

Scenariul 1 de funcționare pentru toate școlile și grădinițele din județul Cluj

Inspectoratul Școlar Județean Cluj monitorizează dinamica scenariilor de organizare...

Anunț Întrerupere furnizare apă potabilă în localitatea Luna

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile...
spot_img
spot_imgspot_img

Cazurile COVID-19 depistate la Turda sunt ÎN SCĂDERE

Ieri seară, Spitalul Municipal Turda a dat publicității buletinul informativ aferent ultimelor TREI SĂPTĂMÂNI, mai exact perioada 18 decembrie - 7 ianuarie. În 3 săptămâni...

PMP Turda cere PUBLIC demisia lui Octavian Gicu Tothăzan – președintele clubului de fotbal ACS STICLA ARIEȘUL TURDA!

               Îngrijorați de degringolada apăruta in sânul clubului ACS STICLA ARIEȘUL TURDA și receptivi, ca de obicei, la nemulțumirile iubitorilor de fotbal și...

Un nou pas în proiectul edificării viitoarei centuri ocolitoare Turda-Câmpia Turzii

Consiliul Județean Cluj e emis certificatul de urbanism necesar pregătirii documentației de urbanism aferente proiectului de investiții „Coridor strategic integrat de mobilitate urbană axa...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: