Cristina Burciu către Ministerul Sănătății – „Cetăţenii din municipiul Turda şi oraşul Câmpia Turzii vă transmit, prin intermediul meu, necesitatea suplimentării numărului de ambulanţe care deservesc această zonă”

spot_imgspot_img

Deputatul clujean Cristina Burciu se implică în problema deficitului de ambulanţe din zona Turda-Câmpia Turzii, adresând în acest sens o interpelare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, căruia i-a solicitat suplimentarea numărului acestora.

„Cetăţenii din municipiul Turda şi oraşul Câmpia Turzii vă transmit, prin intermediul meu, necesitatea suplimentării numărului de ambulanţe care deservesc această zonă, având în vedere faptul că cele patru autoutilitare existente în prezent sunt insuficiente nevoilor celor peste 100.000 de locuitori din cele două localităţi şi din comunele apropiate”, a subliniat parlamentarul social democrat în demersul său trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

Cristina Burciu a oferit ministrului şi un exemplu concret, cel al unui bărbat din oraşul Câmpia Turzii, Mircea Crişan, a fost nevoit să aştepte o oră şi 40 de minute până la sosirea ambulanţei, care l-a preluat în urma unui accident suferit în propria gospodărie: „În momentul sosirii ambulanţei, Mircea Crişan intrase în comă profundă, fiind diagnosticat cu hemoragie cerebrală. Situaţia sa ar fi fost mult mai bună în cazul în care ambulanţa nu ar fi întârziat atât de mult!”.

În urma situaţiei prezentate, deputatul PSD i-a solicitat ministrului Sănătăţii să răspundă unor întrebări: „1. Care sunt şansele de suplimentare a numărului de ambulanţe din Turda şi Câmpia Turzii, astfel încât intervenţiile să fie prompte şi să aibă efectul salvării vieţilor omeneşti?; 2. Au existat cazuri în care solicitanţii de ajutor de urgenţă din judeţul Cluj au acţionat în instanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă în urma unor astfel de întârzieri?; 3. Care este situaţia ambulanţelor care deservesc în prezent municipiul Turda, faţă de necesarul raportat la numărul populaţiei?; 4. Care sunt demersurile ce trebuie făcute concret de către autorităţile din Turda pentru suplimentarea numărului de ambulanţe?”

„Oamenii din zonă susţin, pe bună dreptate, că spitalele din Turda şi Câmpia Turzii au la dispoziţie doar patru ambulanţe, repartizate câte două pentru fiecare spital, însă având în vedere că ele deservesc şi comunele din proximitate, nu pot face faţă tuturor cazurilor de urgenţe. Îmi exprim încrederea că ministrul Sănătăţii va reuşi să rezolve în cel mai scurt timp această doleanţă”, a concluzionat Cristina Burciu.

Biroul de Presă al deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 19 februarie 2018

spot_img
%d