spot_img

Cristina Burciu: Apelurile de proiecte supuse finanțării pentru Fondul local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi lansate cu o lună şi jumătate mai devreme

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Apelurile de proiecte supuse finanțării pentru Fondul local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi lansate cu o lună şi jumătate mai devreme, la mijlocul acestei luni, față de data de 30 iunie, convenită inițial cu Comisia Europeană.

Această componentă are alocat un buget total de 2,73 miliarde de euro, prin care Guvernul Nicolae Ciucă va asigura cadrul necesar dezvoltării durabile a unui număr însemnat de localităţi din toată țara.

În principal, este vorba de investiţii masive în infrastructura locală, care vor susţine, pe de o parte, rezilienţa şi tranziţia verde a zonelor urbane şi rurale, și, pe de altă parte, reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intra-regional şi intra-judeţean.

Un alt obiectiv al acestor proiecte este garantarea cadrului optim în vederea reformării şi digitalizării instrumentelor de planificare teritorială şi urbană, la nivelul autorităţilor publice locale.

Din suma totală, 754 milioane de euro sunt destinați investiţiilor în mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, cu emisii zero de gaze de eşapament, pentru care Guvernul va asigura şi staţiile de încărcare necesare, cu un buget de 214,5 milioane de euro. În această idee, autorităţile locale vor putea achiziţiona 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

De asemenea, vor fi construite 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialişti din sănătate şi învăţământ, eficiente din punct de vedere energetic.

Tot prin Fondul local al PNRR, se vor realiza 1.091 kilometri de piste pentru biciclete şi alte vehicule electrice uşoare, la nivel local/metropolitan, în valoare totală de 234 milioane de euro.

În ceea ce privește a treia componentă din PNRR, referitoare la construcţia creşelor, aceasta va avea un buget de 299 milioane de euro, iar apelurile de proiecte vor fi lansate până la sfârşitul lunii iunie.

Consider îmbucurător faptul că Guvernul Nicolae Ciucă este preocupat îndeaproape de deschiderea tuturor investițiilor mari în infrastructură finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, gestionate de ministerele de resort, astfel încât acestea să creeze noi locuri de muncă, dezvoltare locală și un trai mai bun pentru fiecare român.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

SCHELET UMAN găsit în subsolul unui bloc

Administratorul unui bloc de locuințe a rămas ȘOCAT în momentul în care a descoperit un schelet uman întreg,...

Inflația a trecut de 13 procente!

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 13,76% în luna aprilie 2022, față de aprilie 2021, potrivit datelor...

Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României în perioada 2017-2020

Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României în perioada 2017-2020, din care...

Cristina Burciu: Românii, sprijiniți concret de Guvern: Salariul minim va fi majorat cu 200 de lei, sumă scutită de taxe către stat

  Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă își ține promisiunile angajate în fața românilor, adoptând documentele premergătoare necesare implementării...
spot_img

Accident rutier la Campia Turzii – o fetita de 10 ani a fost lovita pe trecerea de pietoni

In urna cu o jumatate de ora, o fetita de aproximativ 10 ani a fost lovita pe trecerea de pietoni din fata magazinului Profi...
%d bloggers like this: