fbpx
spot_img
HomeANALIZĂCristian Matei: „Turda are nevoie de un viceprimar care cunoaște orașul, care...

Cristian Matei: „Turda are nevoie de un viceprimar care cunoaște orașul, care iubește orașul, care se implică, să fie harnic și să aibă expertiza necesară!” / Cine ar putea fi acesta?

- Advertisement -

Unul dintre cele mai discutate subiecte din politica turdeană din această perioadă este alegerea viitorului viceprimar.

În acest context, pornind de la afirmația pe care Cristian Matei a făcut-o în cadrul unui interviu televizat, și anume aceea că : „Turda are nevoie de un viceprimar care cunoaște orașul, care iubește orașul, care se implică, să fie harnic și să aibă expertiza necesară!” , RefleqtMedia demarează o analiză comparativă pentru a vedea care este cel mai potrivit consilier local pentru funcția de viceprimar.

Demarăm această analiză, aducând câteva clarificări, vis-a-vis de „postura” celorlalte partide politice din Consiliul Local Turda.

Din informațiile noastre, TOATE partidele – înafară de UDMR Turda – își dorește o funcție de viceprimar, cu care ar putea să-și atragă atât capital politic, cât și capital electoral, cât și pârghii de negociere, ÎNSĂ – fără nicio îndoială, partidul care va da viceprimarul la Turda este Partidul Național Liberal, care a obținut 10 fotolii de consilieri, din totalul de 21.

Așadar, să analizăm 4 posibili viceprimari ai Turzii:

1. Daniela Pîrlea

Directorul Școlii Poiana a fost printre primii candidați pe care PNL Turda i-a propus pentru funcția de consilier local.

Aflată la al doilea mandat de consilier, Daniela Pîrlea cunoaște și iubește Turda, dovadă stând implicarea pe care aceasta o manifestă în dezvoltarea atât a școlii, cât și a comunității adiacentă școlii din cartierul Poiana.

Șefă de promoție a Colegiului Național Mihai Viteazu, Daniela Pîrlea ar fi un viceprimar excelent, care ar contribui la politicile incluzive și de echitate socială, pe care Primăria Turda le-a demarat și le continuă.

2. Ioana Orbean

Unul dintre cei mai buni avocați din Turda, Ioana Orbean este o noutate în politica și administrația turdeană, este tânără, capabilă și vivace.

Deși nu cochetează de multă vreme cu politica, expertiza acesteia în mediul juridic este incontestabilă.

Ar constitui un viceprimar excelent, care ar putea contribui la eficientizarea procesului de gestiune și transparentizare din Primărie.

3. Igor Cojocaru

Probabil cel mai bun chirurg din Spitalul Municipal Turda și un liberal-sadea, Cojocaru a rămas fidel culorilor liberale și principiilor de dreapta.

Având în vedere carisma și priceperea sa în socializarea cu cetățeanul, pe care le-a dezvoltat prin prisma interacțiunilor medic-pacient, Cojocaru ar fi unul dintre oamenii care ar ajuta în mare măsură la demersurile deja demarate de administrația condusă de Cristian Matei în gestiunea situației epidemiologice de la nivelul orașului.

4. Paul Marius Sârbu

Arhitect, cu aproape 10 ani de experiență în dezvoltarea principalelor proiecte edilitare din Turda și Câmpia Turzii, Sârbu a aderat la sferele politice relativ-recent.

Având în vedere studiile sale, calitatea de bun executant, expertiza din management și cunoașterea de care dă dovadă în materie de interese și necesități ale cetățeanului turdean, Paul Sârbu constituie o altă alternativă excelentă pentru funcția de viceprimar.


Desigur, în mass-media locală s-a vehiculat și numele lui Adrian Aron Sălăgean, dat fiind faptul că viceprimarul n-a fost ales în prima ședință a noului legislativ, însă … motivul nealegerii viceprimarului a fost faptul că, până după depunerea jurământului de către Sălăgean – programată pentru marți, consiliul local Turda nu este corect constituit.

Practic, acesta a fost motivul pentru care noul viceprimar n-a putut fi ales în ședința de constituire a Consiliului Local Turda.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Mediocrul dispus

0
Dragi prieteni continuam călătoria cunoasterii cu un nou subiect,, mediocrul dispus”...Meritocrație, performanță, profit, competență, specialist, performer...sunt cuvinte la ordinea zilei, rostite și răstălmăcite în...

Comentarii

%d bloggers like this: