spot_img

Cristian Matei – speaker la un simpozion al comunităților SMART

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În ultimii ani, primarul Municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, a devenit cunoscut la nivel național, și nu numai, drept un pionier al tehnologiilor inteligente, aplicate în orașe mici.

De la prima flotă de autobuze de transport în comun 100% electrică, la proiectele „ADEPT” respectiv „eTurda”, al doilea cel mai mare municipiu din județul Cluj demonstrează că #SePoate.

Ei bine, interesant este faptul că munca și reușitele Primăriei Turda sunt conștientizate și apreciate, la nivel național. Așa se face că, în 9 iunie, Cristian Octavian Matei, primarul Municipiului Turda, va fi speaker în cadrul conferinței „SMART Communities – Conference & Expo Show”.

„„Smart Communities” face parte dintr-o serie de dezbateri pe tema orașelor inteligente, care își propune să adopte tehnologii avansate în comunități cât mai curând posibil, în beneficiul cetățenilor din administrație și al mediului de afaceri. Evenimentul continuă Dezbaterile Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de antreprenorul Marius Bostan, expert în dezvoltare locală, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale. Cu această ocazie ne dorim să aducem în prim-plan programele de finanțare europeană, precum și modul în care sunt pregătite toate părțile implicate: administrația publică, consultanții și furnizorii de soluții, care pot ajuta la dezvoltarea proiectelor pe bazele corecte. .

Ne propunem să dezbatem și să punem în legătură reprezentanții sectorului public cu experți în elaborarea și implementarea proiectelor, dar și cu furnizorii de soluții, servicii și echipamente necesare pentru realizarea acestora. Mediul de afaceri trebuie să fie prezent în identificarea nevoilor comunităților locale, care pot fi abordate prin tehnologii inteligente și dezvoltarea continuă a serviciilor oferite.

Oaspeții noștri vor împărtăși la „Smart Communities” idei și soluții bazate pe expertiza lor și vor discuta despre cum pot colabora, astfel încât să putem beneficia cu toții de imensa oportunitate pe care ne-o oferă tehnologia și finanțarea de a dezvolta orașe și comunități, standarde de viață și economia în general. Subiectele discutate și soluțiile prezentate în cadrul evenimentului se vor referi la modul în care unele bariere pot fi înlăturate și viteza de decizie a autorităților publice de a adopta soluții cu prioritate pentru următoarele verticale: Smart Mobility, Smart Utilities, Smart Environment, Smart Health , Smart Education, Smart Safety, Smart Business.”, se arată pe site-ul organizatorilor.

În ceea ce privește speakerii evenimentului, Cristian Octavian Matei se află într-o companie selectă, alături de fostul ministru al energiei – Virgil Popescu, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, Sabin Sărmaș – deputat și fost director al Autorității pentru Digitalizarea României.

Toate detaliile evenimentului care-l va avea în prim-plan pe primarul Municipiului Turda, le găsiți pe site-ul: concordcom.ro

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Anunț – Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 24.05.2022, între orele 09:00 -13:00, în...

Înzestrăm tinerii cu abilitățile necesare pentru acordarea primului ajutor!

Asociația Club Științific Turda implementează, la Turda, proiectul Cursuri de Prim Ajutor, pentru a forma și informa comunitatea...

Câte cazuri de COVID-19 mai sunt la Turda și Câmpia Turzii?

În ultimele 8 săptămâni, infecțiile cu SARS-CoV-2 au cunoscut un trend descendent, deși oamenii nu mai poartă măști,...

Concluziile edilului turdean, după întâlnirea cu premierul, Nicolae Ciucă

În cursul zilei de ieri, premierul - Nicolae CIUCĂ - a fost prezent la Cluj Napoca, în cadrul...
spot_img

EXCLUSIV: Fenomenul „zombie” a reapărut, la Turda

https://youtu.be/t_gn29GOCak N-a trecut nici măcar un an de când se preconiza că, odată cu arestarea lui Sorin Scrob, se va termina și valul de tineri...
%d bloggers like this: