fbpx
spot_img

Cristian Matei: „Propun construirea unei linii ferate de mare viteză între Comunitatea Urbană Arieș și Zona Metropolitană Cluj”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Aflat la Câmpia Turzii pentru a semna acordul de colaborare cu Dorin Lojigan și Ain Tișe, pentru construirea centurii de ocolire a orașelor Turda și Câmpia Turzii, Cristian Matei a lansat o idee de investiții cu adevărat memorabilă.

 

 

„Aici, în zona noastră, avem Comunitatea Urbană Arieș – o regiune de dezvoltare metropolitană care, în ultimii ani, a atras mai bine de 300 de milioane de euro, pe diverse proiecte europene. Pe de altă parte, în jurul orașului Cluj Napoca s-a dezvoltat Zona Metropolitană Cluj.

Prin implementarea unei căi ferate de mare viteză, Zona Metropolitană Cluj s-ar putea conecta la Salina Turda – această perlă mondială a turismului și la Cheile Turzii și Valea Arieșului.

La Turda avem 31 de proiecte europene finanțate, avem 27 de șantiere deschise care vor schimba, considerabil, aspectul urbanistic. De asemenea, Câmpia Turzii face tot posibilul să implementeze proiecte europene de o amploare similară cu Turda. Astfel, cooperarea pe termen lung reprezintă o cale în vederea dezvoltării comune, pe perioadă de durată, o dezvoltare durabilă”. a spus, printre altele, Cristian Matei.

Centura de ocolire a orașelor Turda și Câmpia Turzii va fi finanțată, în principiu, din fonduri europene și va avea o lungime de 16.04 km.

Aceasta este o năzuință veche de mai bine de 10 ani a celor două municipii și, odată realizată, va reprezenta o alternativă de tranzit a celor două orașe.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Se ia curentul la Mihai Viteazu

Timp de mai multe ore, diverse străzi ale comunei Mihai Viteazu vor rămâne fără energie electrică. Întreruperea este programată...

Politistii se spala pe maini in cazul copilului spanzurat, la Alba

Dupa ce toata presa a vuit in legatura cu letargia de care au dat dovada politistii din Alba,...

Ce învață copiii europeni, la orele de educație sexuală?

Educația sexuală stârnește controverse puternice în societatea românească, fiind o temă tot mai aprinsă de dezbatere, scrie G4Media.ro. Opiniile...

Accident MORTAL, provocat de un șofer beat, la Mureș

Alcoolul, viteza și inconștiența la volan au cauzat un accident rutier mortal, în județul Mureș. „Pompierii Detașamentului Târgu Mureș...
%d bloggers like this: