27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeBREAKING NEWSCristian Matei dezvăluie proiectele care au fost depuse de Turda pe Programul...

Cristian Matei dezvăluie proiectele care au fost depuse de Turda pe Programul Anghel Saligny

Date:

spot_img
spot_img
spot_img

Municipiul Turda nu este vârf de lance doar în absorbția de fonduri europene, ci își propune să atragă sume importante și prin Programul de Dezvoltare „Anghel Saligny”.

- Advertisement -

În cadrul unui interviu acordat pentru Ziarul Făclia edilul Municipiului Turda, Cristian Octavian MATEI, a dezvăluit care sunt proiectele prin care orașul pe care-l cârmuielște va solicita finanțare prin PDAS.

Dacă vă referiți doar la Programul Anghel Saligny, lucrurile au fost simple pentru că în momentul în care a fost adoptat, noi eram deja pregătiți cu proiecte. Ba mai mult, aveam proiecte depuse la Compania Națională de Investiții pentru străzi. Fiind cunoscut faptul că la Turda nu era întabulat nimic în momentul în care am preluat primăria, am ajuns a ca în prezent să fie rezolvată situația juridică a străzilor, mai exact un grad de întabulare de 80 la sută, ceea ce ne-a permis să putem depune proiecte cu toate străzile pentru a fi finanțate pe Anghel Saligny.

Mai avem proiecte foarte multe pe fonduri europene. Printre cele mai importante se numără proiectul privind Aqua Park-ul, unde deja se lucrează la studiul de fezabilitate și care va începe în momentul deschiderii finanțării. Avem proiectul de extindere a spitalului și proiectul Mina Iosif pentru Salina Turda. Fiecare dintre aceste proiecte se ridică la 40-45 de milioane de lei. De asemenea, un proiect foarte important ar fi reabilitarea râului Arieș. E vorba de încă un coridor albastru, care ar fi Râul Racilor. Toate aceste vor fi reabilitate și modernizate, iar pe râul Arieș intenționăm să facem o zonă de promenadă care va merge până în zona stadionului. Aceste proiecte vor schimba fața orașului. Până acum, la capitolul străzi, trame stradale și rigolizare totul s-a făcut la standard european și putem spune că la trei zile, maxim la cinci zile se termină câte o stradă. Avem foarte mute străzi făcute după preluarea celui de al doilea mandat. Deja 27 s-au finalizat iar alte 15 sunt în faza de șantier. Am reabilitat și șoseaua Alba Iulia, fiind pregătită pentru a prelua traficul de pe podul de peste râul Arieș în momentul în care se va finaliza lucrarea. Din păcate încă nu putem estima un termen de finalizare. Deocamdată s-a discutat data de 29 noiembrie, respectiv 15 decembrie. Eu sper să se finalizeze cât mai repede.”, a dezvăluit Cristian Octavian MATEI,

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: