fbpx
HomeDEZVĂLUIRICrimele de la Caracal folosite ca pretext pentru denigrarea militarilor de la...
spot_img
spot_img

Crimele de la Caracal folosite ca pretext pentru denigrarea militarilor de la Deveselu – Victor Aileni emite o ipoteză ȘOCANTĂ

- Publicitate -
spot_img

Imediat după desfășurarea informațiilor și teoriilor ale conspirației în ceea ce privește cele două crime care au șocat România, ale căror autor este Gheorghe DINCĂ, pe rețelele de socializare au apărut articole de presă prin care se zvonește faptul că acest criminal ar face parte dintr-o rețea care distribuia minore militarilor americani de la Deveselu.

Ipoteza de mai sus a fost vehiculată inclusiv de un site de știri clujean, condus de extremistul, Ioan Țene, fost membru al Noii Drepte.

În acest context, RefleqtMedia a purtat o discuția cu experții NATO, Victor Aileni și Mădălina Neacșu, cei care în ultima lună ne-au furnizat mai multe informații cu privire la strategiile și politicile NATO, dar și cu alte aspecte care țin de dezvoltarea militară a României.

Acesta ne-a furnizat unele informații absolut bulversante, atât despre scenariul pregătit pentru rețelele de socializare, cât și pentru raționamentele care stau la baza acestor fake-news-uri și a rolului pe care Alexandru Cumpănașu l-ar avea în toată vâltoarea de informații.

  1. Domnule Victor Aileni, populatia este expusa in ultimele zile la un flux informational “horror”, privind evenimentele desfasurate la Caracal. Cum comentati informatiile transferate in spatiul public si ce impact credeti ca poate avea asupra imaginii Romaniei?

 

Victor Aileni:

 

Tragedia din Caracal, aflata inca in faza de ancheta probatorie este, categoric, un eveniment dureros si nefericit pentru romani. Dar, de aici pana la a acuza in totalitate institutiile statului, intr-o forma “conspirativa ”  generalizata si a folosi anumite componente media pentru intoxicarea opiniei publice, deja ne confruntam cu un Razboi Hibrid generalizat. Prezentarea evenimentului nefericit seaman cu cel din ’89, cand s-a creat acel  fake news potrivit caruia s-a dat publicitatii 60.000 de morti . De asemenea, acelasi pattern rusesc de tip GRU il regasim si in una dintre cele mai intens vehiculate ştiri false, cu impact emotional, din perioada 22-26 decembrie 1989, potrivit careia s-a incercat decredibilizarea institutiilor publice din marile oraşe ale României, cand s-a dezinformat opinia publica prin mediatizarea unor „elicoptere negre” împănate cu terorişti de toate felurile.

Ceea ce vreau sa va aduc in atentie este ca, operatiunea “Caracal” prezinta toate particularitatile de “lebada neagra” planificata dupa modelul de operare rusesc GRU, poveste creata minutios pentru intoxicarea mentalului cetatenilor, obiectivul fiind unul singur: destructurarea si decredibilizarea institutiilor publice responsabile cu securitatea si siguranta cetateanului si, apoi, internationalizarea “insecuritatii” Romaniei ca efect al infiintarii Comandamentului NATO la Sibiu si operationalizarii Scutului Antiracheta de la Deveselu, care recent a identificat lansarea de catre Iran a rachetei Shahab-3.  Prin urmare, nimic nu este intamplator!

 

 

  1. Referitor la Scutul Antiracheta de la Deveselu, pe internet se vehiculează tot mai insistent ipoteza potrivit careia criminalul din Caracal ar putea face parte dintr-o rețea de interlopi care trafica fetepentru soldatii americani din baza militara mentionata. Cum comentati aceasta acuzatie?

 

Victor Aileni:

 

 FALS! In primul rand, in cadrul unitatii militare de la Deveselu opereaza un numar redus de experti militari in comunicatii si nu simpli soldati, asa cum s-a vehiculat in mass-media.  In al doilea rand, interactiunea acestora cu exteriorul se realizeaza in baza unui protocol militar NATO, unde se impun anumite reguli de securitate privind relationarea cu exteriorul bazei militare. Un exemplu concret, este obligativitatea certificarii NCAGE NATO a tuturor furnizorilor de produse si servicii care intra in relatie comerciala directa cu structura militara, ceea ce nu lasa loc unor eventuale incercari de compromitere directa sau indirecta a acestora. Acest lucru vi-l certific, in calitate de consultant al consortiului castigator al licitației de construire a bazei militare de la Deveselu si, mai mult de atat, am oferit consultanta strategica pentru certificarea NCAGE NATO a multor firme intereste sa dezvolte relatii comerciale atat cu Baza Militara de la Deveselu, cat si cu Baza Militara de la Kogalniceanu. Ceea ce imi doresc sa retina cititorii nostri este ca, asistam la astfel de “atacuri rusesti hibride”  asupra Romaniei, in contextul in care vizibilitatea noastra a crescut odata cu activarea Scutului Antiracheta de la Deveselu care ofera protectie pentru 30 de capitale/pe o raza de 2000 km, de asemenea cu ocazia infiintarii Comandamentului NATO la Sibiu si, in contextul, operationalizarii celor doua proiecte strategice NATO URBAN / NATO URBAN MARITIM, toate in contextul unei Rusii frustrate pe fondul unei caderi economice majore si instabilitate sociala interna.

 

  1. Revenind la probabilitatea unui “atac hibrid” inclusiv la adresa proiectului NATO URBAN / NATO URBAN MARITIM, in eventualitatea “extrapolarii” evenimentului de la Caracal. Exista un astfel de scenariu?

Madalina Neacsu

 

Proiectul NATO URBAN/ MARITIM  este un proiect strategic de securitate si rezilienta urbana in contextul infiintarii recente la Sibiu a Comandamentului NATO. Revenind la intrebarea dumneavoastra, nu negam probabilitatea unui “atac hibrid” la adresa constructiei conceptuale si viziunii strategice recent promovata la nivel national. Insa, asa cum explicam si in interviurile anterioare, contracararea Razboiului Hibrid face obiectul de studiu al noii dimensiuni de securitate NATO URBAN / MARITIM, ceea ce ne motiveaza si mai mult sa analizam contextul actual si sa dezvoltam instrumente complexe de contracarare prin formarea si informarea in noua cultura de securitate si rezilienta urbana NATO  a cetatenilor, liderilor din aparatul administrativ public/privat, investitorilor etc, pentru ca, in ultima instanta, “Omul” este tinta dezinformarilor, propagandelor si intoxicarilor cu fake news-uri.

Ca o paranteza, observ cu indignare, cum se incearca decredibilizarea  si destructurarea institutiilor statului si eforturile orientate tot mai mult spre distrugerea parteneriatului strategic dintre Romania/SUA si, totodata, atacurile directe la dimensiunea militaro-strategica a Aliantei. In acest context este nevoie mai mult ca oricand de noua cultura de securitate si rezilienta urbana NATO, unde cetateanul sa aiba acces la informatii reale, utile si relevante, iar acest obiectiv devine parte integrata a proiectului NATO URBAN / MARITIM. 

 

  1. Cum explicati aparitia lui Alexandru Cumpanasu in povestea “Caracal”?

 

Victor Aileni:

 

Alexandru Cumpanasu este doar o piesa folosita si manevrata, care cel mai probabil, este impins sa candideze la prezidentiale pe fondul “popularitatii” acumulate, din pacate, ca unchi al Alexandrei. Acum, facand o paranteza –  “Oare este intamplatoare dihotomia Alexandru/Alexandra” ca pattern  GRU de manipulare emotionala?”.  Daca ne uitam mai atent la acest personaj are o istorie controversata ca sa nu spun ciudata, al carui discurs seamana foarte mult cu al fostului procuror general al Uniunii Sovietice, Andrei Vîșinski, cel care dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost trimis la Bucuresti ca sa impuna Guvernul Groza si sa grabeasca sovietizarea Romaniei. La o analiza si mai atenta, se poate observa “mania proletara” cu care Domnul Alexandru Cumpanasu  ataca institutiile statului roman, se pare la ordinal unor “forte hibride”. Suspectez, dar voi monitoriza indeaproape, ca dnul Cumpanasu este impins de aceeasi “mana” sa candideze la prezidentiale pe o platforma de candidatura “ultraradicala”, in spate cu o intreaga masinarie de mediatizare creata de aceeasi “mana” a retelei Sputnik, desi Dnul Alexandru Cumpanasu declara recent, citez “ Eu am o vorbă: am intrat în politică la 15 ani și am ieșit la 18. Nu mai vreau să mă întorc. O spun răspicat! Știți de ce? Pentru că toți fac speculații. Nu mai vreau.”

 

 

NOTA:
D-l Victor Aileni, Ex-Senator al Romaniei în Comisia Militară, actualmente coordonatorul departamentului de analiza si planificare strategica al firmei MabeInvest LLC SUA/Romania. În portofoliul său se regăsește consultanța acordată pentru baza militara de la Kogalniceanu (2007) și pentru construcția Scutului Antirachetă de la Deveselu.
NEACȘU STELUȚA MĂDĂLINA este Doctor in Informatii si Securitate Nationala și oferă expertiză în securitate si rezilienta urbana, politici si strategii NATO/UE, NATO URBAN, analiza de intelligence, competitive intelligence,agrointelligence, juridic-administrativ etc.

 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: