Crește frustrarea petridenilor față de incompetența primarului

spot_imgspot_img

RefleqtMedia v-a prezentat în repetate rânduri incompetența primarului din comuna Petreștii de Jos, care este 0 la capitolul transparență, 0 la capitolul atenție față de cetățeni, dar îi place să bage bani în clipuri de promovare a comunei.

Ei bine, acum vă prezentăm o sesizare formulată de cetățenii din comună, vizavi de starea JALNICĂ  unui drum comunal, care leagă satul Livada de satul Iarna.

Încă din 2009 am început să cerem în scris şi verbal, la telefon de cate ori s-a putut, interventia în reabilitare a drumului comhnal DC88, LIVADA –> Iara (prin cătunul Valea Agrişului)

noi, băştinaşii si plătitorii de impolite, taxe inclusiv la Primăria Petrid, cei din comunitatea satului Valea Agrişului, com Iara. De cw din com iara si sa platim la Petrid?
 
Simplu, harta putin ciudata a limitelor de comune. Aşadar, chiar daca oficial aparținem cu imobilele/casele de iara, sunt terți de pe alte sate, comune, orase care dețin teren agricol în imediata vecinatate a Văii Agrişului, teren care este inclus pe harta Petridului de jos. Au fost mai multe dăți/ani cand s a platit impozite pe teren extravilan atat la Petrid cat si la iara.
 
Satul Valea Agrişului se află pe limita de comune, asadar drumul comunal DC88 este în administrarea Primăriei Petrid, până în limita de comună. Dar niciodata acest drum nu a fost reconditionat, reabilitat, unii săteni isi aduc aminte de dupa al Doilea Război Mondial ca a fost o îndreptare/pietruire, în folosul fermierilor, satul Livada avand recolte foarte ridicate. Asadar, dupa lungi si intense insistente, s-a intervenit în urmâ cu vreo 3-4 ani (2018-2020?) dar foarte superficial, în sensul că din satul Livada si pana la limita de comună cu com iara, dar NU S-A ÎNDEPĂRTAT PĂMÂNTUL DE PE VATRA DE PIATRĂ STRĂVECHE CI S A ÎMPRĂSTIAT ACEL PĂMÂNT MARO (kaka) CU PIETRE PRIN EL PESTE DRUMUL VECHI, NICI MACAR ȚINÂNDU SE SEAMA DE şanțurile DRUMULUi VECHI.
 
Deci acel material adus de prin Borzeşti de catre firma d-lui Vana din Mihai Viteazu, “BIP” se inmoaie la umezeala si in amestec cu pământul acumulat peste ani in drumul vechi, facand impracticabil drumul chiar si cu 4×4 pe alocuri. Însăṣi şoferii firmei au recunoscut.
 
Au tras in scarbă niste pământ ṣi dusi au fost! Fara şanț/rigole de captare/scurgere a apelor de ploaie. Rezultatul se vede, apa stă mai mult pe carosabil asfaltat si asfaltul a crapat, au aparut gropi inca din luna a 6a de dupa asfaltare.
 
Puteți vedea la fata locului situatia, sa va convingeti, să nu credeți că sunt subiectiv.
Mai mult, aceeasi firma, aceasi rețetă de pământ maro (kaka) a fost varsat pe marginea drumului comunal DC88 aslfaltat din Drumu Judetean 107L pana imediat dupa intrarea in sat Livada, respectiv DC88, la aparitia ploilor noroiul ajunge pe carosabil, ACOSTAMENTUL este periculos, nesigur, moale şi maro ca primarul.
 
Deci, drum reparat în scârbă! După ce a promis nepoților nostri in anii 2010-2016 ani la rând că va interveni
 
Se miṣcă în mormant băṣtinaṣii satului la asemenea fapte lipsite de cinste si onoare!
Primarii si consilierii ăştia, atat din Petrid cat si din Iara, au alte bogății decat banii ce ii incaseaza? Au tihnă pentru ceea ce fac/nu fac?”, este postarea de pe rețelele de socializare.
spot_img
%d