23.2 C
Turda
Thursday, August 11, 2022
spot_img
HomeȘtiri din sănătateCredeai că știi totul despre cancer, însă iată o mărturie care-ți dă...

Credeai că știi totul despre cancer, însă iată o mărturie care-ți dă paradigmele peste cap

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Probabil cel mai reputat medic oncolog din Transilvania, Tudor Eliade Ciuleanu este un cadru medical apreciat și stimat din Institutul Oncologic „Profesor Ioan Chiricuță” din Cluj Napoca.

În cadrul unui interviu pe probleme medicale, medicul Tudor Ciuleanu a făcut o istorisire care ne pune pe gânduri atunci când vine vorba despre lupta cu cea mai cumplită maladie din lume – cancerul.

“Am avut o pacientă care era profesoară de sport, o femeie extrem de atletică, avea în jur de 40 de ani. De 10 ani, avea o alimentație raw vegană, evita tot ceea ce credem că face rău, nu fuma, ducea o viață extrem de ordonată, făcea mișcare. Și a făcut un cancer pulmonar, un adenocarcinom metastatic, care a fost vina întâmplării. Și efectiv, nu a crezut. Îmi zicea că a dus tot timpul o viață sănătoasă, că e imposibil. Nici nu a vrut să facă tratament, din păcate, fiind atât de convinsă că este imposibil ca ea să facă un cancer. De multe ori, pacienții care fac cancer spun că nu au mâncat carne. Spun că au citit că nu este bună, că favorizează cancerul. La fel se spune și despre zahăr. Nu este așa deloc. La fel, este și în cazul bolnavilor de cancer: aceștia nu au un risc mai mare dacă mănâncă sau nu ceva. Mai mult, este bine să mănânce cât mai complet posibil pentru a surmonta și efectele secundare ale tratamentului, pentru a se reface cât mai repede după curele de chimioterapie sau alte terapii pe care le fac” – Prof. Dr. Tudor Eliade Ciuleanu, reputat oncolog în cadrul echipei medicale a Institutului Oncologic „Profesor Ioan Chiricuță” Cluj Napoca.

Așadar, lăsați la o parte fantasmele și legendele urbane, iar în cazul unei afecțiuni oncologice, adresați-vă profesioniștilor!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: