19.7 C
Turda
Monday, August 1, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTCosmin Cătinaș este Polițistul Zilei - a împiedicat o femeie să se...

Cosmin Cătinaș este Polițistul Zilei – a împiedicat o femeie să se sinucidă

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Tensiune maximă, risc major, minute vitale, viață, comunicare/negociere, echipă, salvare – sunt câteva dintre cuvintele care ar putea descrie situația cu care s-au confruntat colegii noștri ieri.

Marți, ora 14:00, Mănăștur, Cluj-Napoca 
Un apel 112 semnala că o persoană amenință că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc. Din acel moment totul a devenit o cursă contra cronometru pentru salvarea unei vieți.


Colegul nostru, agent principal Cosmin Cătinaș, de la Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 – a ajuns primul la fața locului. Tocmai intrase în schimbul 2 cu un jandarm și o elevă a școlii de poliție.


Deși se anunțase o zi liniștită, cu un soare de invidiat, apelu
l de urgență a schimbat brusc tabloul unui schimb II relativ ușor. Ajuns rapid la fața locului, colegul nostru a realizat riscul major al misiunii sale abia în momentul în care a intrat în contact în femeia. 


Privirea goală a acesteia, atingerea fină a geamului doar cu buricul degetelor, vocea înceată și moale a femeii care se afla pe un balcon îngust al scării blocului, au făcut ca presiunea resimtiță de polițist să aibă fluctuații semnificative la fiecare mișcare a acesteia.

,,Când suntem confruntaţi cu situaţii dificile, avem tendinţa firească de a reacţiona impulsiv, fără să gândim suficient”, asta spunea William Ury în ,,Dincolo de refuz”. 


Colegul nostru a dovedit contrariul și, cu mult tact, a inițiat un dialog cu femeia, încercând să o înduplece să îmbrățișeze viața.


În scurt timp, în sprijinul acestuia au venit negociatorii SMURD și ai IPJ. Lupta între viață și moarte a durat peste o oră, perioadă de foc pentru toți cei angrenați în această misiune.


Cosmin, colegul nostru, a fost cel care a simțit momentul prielnic pentru a acționa și a prins-o cu fermitate pe femeie de braț, reușind împreună cu ceilalți să o aducă în interiorul blocului.


A fost un moment plin de tensiune și pentru marea de oameni care priveau de jos acțiunea echipei.


Important este că misiunea a fost îndeplinită cu succes, iar munca în echipă, curajul și determinarea au condus la salvarea unei vieți.


Poate că nici nu mai contează motivul pentru care femeia a recurs la acest gest, ci doar faptul că viața, cu bune și rele, merită trăită frumos.

Felicitări tuturor!

#IPJCluj
#PolițistulZilei

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: