spot_img

Copii și adulți, împărtășiți CU ACCEAȘI LINGURIȚĂ la Câmpia Turzii

Date:

Share post:

Astăzi, pe teritoriul României a fost oficiată ultima liturghie cu enoriași, până la finalul stării de urgență.

Ei bine, la Câmpia Turzii, la Parohia Ortodoxă 2, preoții Sebastian Zăhan și Aurelian Cherecheș au oficiat slujba pe scările bisericii, însă la finalul acesteia au efectuat taina împărtășanie.

Această împărtășanie a fost efectuată CU ACEEAȘI LINGURIȚĂ, din argint, cu aceasta fiind împărtășiți atât copii, cât și adulți, care erau prezenți la Sfânta Liturghie.

În aceste condiții, RefleqtMedia a luat legătura cu părintele Rus Alexandru, protopopul de Turda, pentru a ne dumiri cu privire la metoda de împărtășire efectuată la Câmpia Turzii.

„Creștinii-ortodocși se împărtășesc cu trupul și sângele Mântuitorului, Iisus Hristos, iar Hristos nu poate să fie aducător nici de boală și nici de moarte, El fiind izvorul vieții. Noi nu obligăm pe nimeni să se împărtășească, dar pe cei care cred nu îi putem opri să se împărtășească. Biserica Ortodoxă Română face eforturi considerabile pentru a fi de partea populației în această perioadă. Noi, începând de mâine, vom oficia slujbe fără enoriași, dar nu vom conteni rugăciunea pentru ca acest pericol să treacă.”, a declarat părintele protopop, Alexandru Rus.

Dincolo de credința fiecărui cetățean, din punct de vedere igienic și epidemiologic, procedura de împărtășanie CU ACEEAȘI LINGURIȚĂ este total greșită.

Într-adevăr, Mântuitorul Iisus Hristos i-a împărtășit pe apostoli, însă conform Sfintelor Scripturi

Matei 26:26-28 Cornilescu 1924 – Revised 2010, 2014 (RMNN)

Cina cea de taină

26 Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor, zicând: „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu”. 27 Apoi a luat un pahar, şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicând: „Beţi toţi din el, 28 căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor.

 

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: