Controverse MAJORE după un accident rutier, la Câmpia Turzii

spot_imgspot_img

În urmă cu două zile, la intrare în Câmpia Turzii dinspre Turda s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Ei bine, acel accident a născut CONTROVERSE MAJORE!

În fapt, la data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 10:30, Mircea Crișan – om de afaceri din Câmpia Turzii, l-a acroșat spate-față pe un taximetrist tot din Câmpia Turzii.

„La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, a fost înregistrat un accident rutier pe DN15, în afara localității municipiului Turda.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 58 de ani, care conducea un autoturism înspre Câmpia Turzii, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță în raport cu autovehiculul din fața sa, intrând în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului, conducătorul celuilalt autovehicul, respectiv un bărbat de 54 de ani, din județul Cluj, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”, transmite IPJ Cluj.

Dar de-aici încep CONTROVERSE.

În timp ce martorii oculari și rudele taximetristului acroșat din spate vorbesc despre o tentativă de mușamalizare a situației și-l acuză pe șoferul „vinovat” de faptul că și-ar fi mutat mașina fără acordul Poliției, oamenii legii și chiar șoferul vinovat afirmă cu totul altceva.

„După producerea accidentului, m-am dus la șoferul din față, l-am întrebat dacă este în ordine, dacă are vreo durere ceva și m-am oferit să-i dau o sumă de bani, din bunăvoință. Nu eram obligat legal, dar am zis că moral așa ar fi bine. După ce am discutat că facem amiabilă, a venit fiul șoferului și mi-au spus că s-au răzgândit, că pe tatăl lui îl doare mâna. Eu apucasem să-mi scot mașina din drum, pentru că îngreunam circulația. Inclusiv în fața polițiștilor, șoferul celălalt a recunoscut că – inițial – a vrut să facem amiabilă”, spune Mircea Crișan.

În replică, un martor al accidentului spune că totul ar fi vorba despre o tentativă de mușamalizare.

„(Crișan, n.red.)O zis clar acolo că să steie lumea linistita că nu se intampla mare lucru daca s-o sunat la 112”, afirmă unul dintre martorii oculari ai accidentului.

În schimb, surse din anchetă afirmă că – deoarece inițial s-a vorbit despre amiabilă, apoi șoferul lovit s-a răzgândit – nu se pune problema unei cercetări penale privind „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor accidentului”.

De altfel, Crișan nici nu a plecat de la fața locului, doar autoturismul și l-a dus în Parcul Reif.

În final, totul va depinde ce polițiștii care au făcut Cercetarea la Fața Locului și de Procurorul de caz.

spot_img
%d